Kusturica reagovao na intervju Valentina Ilievskog

Izrevoltiran riječima prvog čovjeka FK Sarajevo

Kusturica reagovao na intervju Valentina Ilievskog

A. Beganović

Predsjednik Skupštine FK Sarajevo, Valentin Ilievski, dao je intervju za SportSport.ba koji je naišao na revolt bivšeg predsjednika FK Sarajevo, Edisa Kusturice.

Bivši predsjednik Sarajeva, na adresu portala SportSport.ba poslao je svoj odgovor na pomenuti intervju koji vam prenosimo u cijelosti bez korekcija.

"Vrlo sam iznenađen neutemeljenim izjavama i nizom floskula koje nam u navedenom intervjuu plasira Valentin Ilievski!

Očito on ne zna šta priča ili nije upućen u predhodna dešavanja u vezi sa klubom. I te kako je bilo sistema u našem radu počev od 2011. pa do njegovog dolaska u Klub i nista nije bilo na ho-ruk, kako on kolokvijalno kaže. Sistem smo mi napravili, korak po korak (i pri tom igrali Europu i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015) i spasili klub sigurnog nestanka u situaciji pokrenutih stečajnih i izvedenih likvidacionih postupaka.

Da nismo radili po sistemu i procedurama zar bi strani investitor donio odluku nakon due dilligencea da iste prihvati kao i utvrđeni pravni i investicioni okvir i investira u FK Sarajevo!?

Niti ja (a ni drugi) ne vide drugačije karakteristike tog njegovog “novog” sistema, ja vidim da rade na osnovama sistema, pravilima i procedurama koje sam ja sa svoj saradnicima postavio. Jako je nepristojno i nekulturno naše velike uspjehe namjerno minimuzirati radi pravljenja dugoročnih alibija.

Da ga podsjetim, mi smo osvojili 2014. Kup BiH (nakon toliko godina), mi smo igrali play off (nakon toliko godina) sa velikanom iz njegove države rođenja koju stalno potpuno iracionalno komparira sa našom državom rođenja i naš dvomeč sa Borusijom je gledalo “zanemarljivih nesistemskih “ cca 72000 gledalaca, mi smo 2015. godine osvojili šampionsku titulu (nakon toliko godina) uz visoku razinu organizacije Kluba i devijantno je sve to nazivati sa ho-ruk uspjesima", navodi Kusturica u svom reagiranju.

"Jako je nepristojno tako poniziti šampionskog trenera Uščuplića, šampionske igrače te generacije i ljude koji su radili u Klubu. Neka ne pravi sebi alibi za naredne godine i neka pokuša osvojiti bar bajramaski turnir (a mi smo i to osvajali)!

Mogao bih lamentirati nad svakom njegovom rečenicom iz intervjua u kome nije rekao ništa krucijalno ali mu je moja poruka, kao savjet iskusnog menadžera, da ipak pazi šta govori, ubi prejaka riječ!? Neka malo manje teoretiše i služi sa frazama i floskulama koje ništa ne govore a konkretno radi za FKS! Ukoliko želi mogu mu prenijeti svoja iskustva i navike!

Hvala mu što nas prosvijetli da je FKS potreban normalan stadion! Neki od nas su i prije njegovog poslanstva napravili projekat, napravili studiju izvodljivosti, napravili niz kontakta sa potencijalnim investitorima, potpisivali neke memorandume o namjerama izgradnje itd., pa čak takvu jasnu inicijativu i viziju proslijedili prije više mjeseci na razmatranje Premijeru KS!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ja o tome nisam nikada javno zvanično govorio (izuzev o potrebi da nam treba stadion) niti sam želio, prije konkretnih dogovora i ocjena o realnosti ponuđenog projekta, da udaram u talambase ali je prilično neozbiljno govoriti o tome uz naglasak da je lokacija “u havi”.

Mi koji smo rođeni u ovom gradu, a ne u negdje drugo, sa malo drugačijim senzibilitetom gledamo na FKS pa g. Ilievski o tome treba ubuduće povesti računa sa bar minimalnom intelektualnom dozom poštovanja ličnosti i ambijenta u kome živimo, radimo i borimo se od rata na ovamo da nesto napravimo", zaključio je bivši prvi čovjek Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi