Lakićević i Barać van stroja, Horić spreman za Borac

Derbi u Zenici na otvaranju prvenstva

Lakićević i Barać van stroja, Horić spreman za Borac

D. Kurbegović

ogometaši Čelika i Borca u subotu će na Bilinom polju odigrati derbi otvaranja prvenstva. Utakmica će biti izravno prenošena na BHT-u u 21 sat.

Sigurno je da se očekuju dobro ispunjene tribine najljepšeg stadiona u našoj zemlji, a i motiv Zeničana da nakon dugi niz godina sruše nezgodnu tradiciju i pobijede Borac u Zenici.

Zeničani će prvu utakmicu u prvenstvu krenuti bez dvojice standardnih igrača. Slobodan Lakićević se povrijedio na Zlatiboru i njegov povratak u ekipu je moguć u drugom kolu protiv Olimpica, dok Stipe Barać trenira po posebnom programu kako bi dostigao zavidan nivo fizičke spreme, budući da je više od polovice priprema propustio zbog bolova u leđima.

Pomenutu dvojicu nogometaša u subotu bi trebali zamjeniti dvojica 18-godišnjaka, Marin Popović će zauzeti Baraćevo mjesto u veznoj liniji, dok će na lijevom boku "ordinirati" Dženan Bureković koji je u generalci protiv Cibalije pobrao simpatije publike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radosna vijest za Vladu Jagodića je da će spreman za Borac biti jedan od njegovih najboljih i najpouzdanijih igrača kapiten Kenan Horić. Ovaj 23-godišnjak je propustio generalku protiv Cibalije zbog povrede, ali će biti spreman da zauzme zajedno sa Jusićem stoperske pozicije u ekipi.

Nema sumnje da nas na Bilinom polju očekuje jedna dobra utakmica kvalitetnih timova i iskusnih, te provjerenih stručnjaka Vlade Jagodića s jedne i Dragana Jovića s druge strane.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.