Lider gostuje u Gradačcu, krajiški derbi u Bihaću

13. kolo 1. lige FBiH

Lider gostuje u Gradačcu, krajiški derbi u Bihaću

Jučerašnjom utakmicom Radničkog i Orašja (1:1) otvoreno je 13. kolo 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine, a preostalih sedam mečeva igra se ovog vikenda.

Derbi kola je meč Zvijezde i Budućnosti, koji se igra u Gradačcu. Ekipa iz Banovića je lider na tabeli nakon 12 kola, a na tom mjestu žele ostati i nakon današnje utakmice.

Zanimljivo će biti i u Bihaću, gdje će se u okviru krajiškog derbija sastati Jedinstvo i Podgrmeč. Bišćanima ne cvjetaju ruže u novoj sezoni i nekadašnji premijerligaš se nalazi samo bod od opasne zone, pa se pobjeda na domaćem terenu nameće kao imperativ.

Drugoplasirana Čapljina gostuje u Novom Travniku, dok će jednu od interesantnijih utakmica ovog kola u Jajcu odigrati domaće Metalleghe i GOŠK. Rudar, koji u posljednje vrijeme prolazi kroz turbulentan period, u Kaknju dočekuje Slogu, Bosna i Bratstvo se sastaju u Visokom, dok će u derbiju sredine tabele će snage odmjeriti Goražne i Branitelj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svih sedam utakmica 13. kola 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine se igra danas, s početkom u 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.