Ljesković zadovoljio na pripremema U19 tima

Mladi golman Sarajeva pozvan u reprezentaciju BiH

Ljesković zadovoljio na pripremema U19 tima

Mladi golman Sarajeva Almir Ljesković u junioskom je kampu U19 reprezentacije BiH oduševio sa svojim odbranama. Selektor Zoran Bubalo je imao samo riječi hvala za ovog gomana.

Ovaj nadareni golman je prve nogometne korake počeo u svom rodnom gradu Visokom.

"Počeo sam trenirati u visočkoj Bosni sa nepunih sedam godina, gdje sam od prvog treninga odmah zauzeo mjesto među stativama. U Bosni mi je bilo zaista dobro. Uvijek će mi Visoko ostati u dobrom sjećanju i ako budem uspješan golman biću im zahvalan mnogo toga", kaže Ljesković na početku razgovora za naš portal.

Nakon što je u Bosni branio veoma dobro, njegove odbrane nisu ostale nezapažene. Na jednoj utakmici protiv Sarajeva branio je sjajno, čime je zaslužio poziv na Koševo.

"Igrali smo jednu prijateljsku utakmicu protiv Sarajeva i tada sam dobro branio. Svidio sam se treneru Fočiću koji me je pitao da li bih prešao kod njih. Kada sam čuo njegove riječi nisam mogao vjerovati i naravno da sam odmah prihvatio. Moj san je da igram za Sarajevo, od malih nogu sam sanjao bordo dres. Tako da na Koševo prelazim 2009 godine".

Almir se prisjetio i svojih trenera, koji su mu mnogo pomogli da postane dobar golman.

"U Visokom na početku karijere mi je mnogo pomogao baš bivši igrač Sarajeva Đaviti, koji mi je dao priliku da odmah stanem na gol. Iz Sarajeva moram spomenuti Fočića koji me je doveo na Koševu i mogu reći da je zaista izvrstan trener. Ako bi neko imao najveće zasluge sigurno je Uščuplić, on jednostavno je savršen trener koji nam mnogo pomaže. Za sve uspjehe juniora Sarajeva, zaslužan je Uščupilić i on izvačli iz nas uvijek maksimum¨.

Ima veliku želju da nastupa u prvom timu Sarajeva i da sam reprezentacijom napravi što bolji rezultat.

"Velika mi je želja da jednog dana igram za prvi tim, to bi bilo ispunjenje mog sna. Jedva čekam da istrčim na Koševo, pred Hodre zla i svim silama ću se truditi da tako i bude. Još imam želju da sa reprezentacijom napravim što bolji rezultat. Sada sam na pripremama pokazao da imam kvalitet da branim za reprezentaciju i ako dobijem šansu sigurno ću je iskoristit. Sada idemo na dodatne kvalifikacije i siguran sam da ćemo napraviti dobar rezulatat", kaže Almir Ljesković za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.