Mahmutović: Nisam razočaran, znao sam da neću dobiti poziv

Fudbaler Viktorije Plzen za SportSport.ba

Mahmutović: Nisam razočaran, znao sam da neću dobiti poziv

Bosanskoheregovački fudbaler Aidin Mahmutović za kratak vremenski period izborio je mjesto u početnoj postavi Viktorije Plzen i već u debiju sa pogotkom i asistencijom opravdao epitet pojačanja. 

Iako se njegovo ime već neko vrijeme dovodi u vezu s reprezentacijom BiH, ovaj 28-godišnji napadač u razgovoru za SportSport.ba istakao je da poziv selektora Baždarevića nije ni očekivao.

"Ma, znao sam da neću dobiti poziv. Drago mi je što ima novih igrača na spisku, ali ja nisam razočaran što nisam jedan od njih. Uprkos tome što pružam dobre partije u češkom prvenstvu, ja sam se pomirio s tim da selektor ne računa na moje usluge", kazao je Mahmutović na početku razgovora za naš portal. 

Viktoria Plzen nakon 20. odigranih kola zauzima lidersku poziciju, a Mahmutović je optimističan kada je u pitanju osvajanje titule 

"Imamo dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Spartu i utakmicu manje, tako da su velike šanse. Moramo dobiti narednu utakmicu da povećamo prednost i vjerujem da ćemo se na kraju sezone okititi titulom prvaka Češke. Iskreno, nisam se pokajao što sam prešao u ovaj tim i sada mogu slobodno reći da je to bio pun pogodak", smatra Mahmutović, koji je zadovoljan svojim partijama. 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

"U posljednje dvije utakmice nisam se upisao u listu strijelaca, ali sam dobro odigrao. Do kraja prvenstva ima još dosta utakmica i vjerujem da ću postići još mnogo golova, te pomoći ekipi u ostvarenju ciljeva", riječi su Mahmutovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjetimo, Mahmutović je u redove Viktorije Plzen dospio u januarskom prijelaznom roku iz Teplica, a u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao je sedam golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti