Marić: Lijepo bi bilo ponoviti igru sa Grbavice

Junak prvog meča priželjkuje prolazak dalje

Marić: Lijepo bi bilo ponoviti igru sa Grbavice

Sa dva pogotka prednosti Široki Brijeg dolazi na sarajevsku Otoku u goste Olimpicu. Junak susreta igranog prije dvije sedmice bio je mladi napadač Mirko Marić. 

Marić je pravu formu potvrdio i na posljednjoj utakmici Širokog Brijega kada je asistencijom za Krešimira Kordića zapečatio sudbinu domaćeg Željezničara.

„Lijepo bi bilo kada bih ponovo igru sa Grbavice od prije par dana. Imamo solidnu prednost, ali daleko od toga da smijemo opušteno ući u sutrašnju utakmicu. Na prvoj utakmici sam postigao dva pogotka koja su bila plod dobre igre kompletnog tima,“ smatra Marić.

Marić sutrašnjeg protivnika izuzetno respktuje, ali smatra da je Široki Brijeg u ovom trenutku bolji tim.

„Olimpic zaslužuje maksimalan respekt, imaju odličan tim koji igra u dobroj formi, ali smatram da smo mi u ovom trenutku kvalitetniji. Na Grbavici smo potvrdili da optimizam nije optimizam bez pokrića. Razmišljamo o odbrani naslova u Kupu, ali i o naslovu u Premijer ligi BiH,“ dodao je Marić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.