Mešanović: Ako već mora neko jak, neka to bude Celtic

Napadač Zrinjskog za SportSport.ba

Mešanović: Ako već mora neko jak, neka to bude Celtic

E. Čaušević

Ekipa Zrinjskog ove sezone je osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine, te sada je očekuje nastup u drugom pretkolu Lige prvaka.

Najbolji strijelac mostarske ekipe u ovoj sezoni, Jasmin Mešanović, u razgovoru za SportSport.ba otkrio je koju ekipu pruželjkuje u drugom pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

"Završena je sezona i sada okrećemo drugu stranicu. Dolazi Evropa i moramo se dobro odmoriti, a zatim i odraditi maksimalno dobre pripreme. Upoznat sam sa mogućim protivnicima i naravno da očekujem neku laganu ekipu. Ako nas već mora zapasti neko jak onda priželjkujem Celtic. Oni su veoma atraktivan protivnik i uz dobre pripreme vjerujem da bi im mogli parirati", rekao je Mešanović.

On je dodao da bi od klubova iz regiona volio Skenderbeu, jer vjeruje da bi Zrinjski imao protiv njih dobre šanse da se plasira u treće pretkolo. Od ekipa iz regiona mogući protivnici Zrinjskog su Dinamo Zagreb, te Crvena Zvezda.

Mešanović je ove sezone bio najbolji strijelac svoje ekipe u Premijer ligi BiH sa 11 golova, te je otkrio da je moguće da napusti Zrinjski ovog ljeta ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti njega, ali i klub.

"Imam dobru sezonu iza sebe jer sam bio najbolji strijelac ekipe. Koliko znam nema nekih konkertnih ponuda, ali sam sada na odmoru i ne razmišljam o tome. O tim stvarima se brine menadžer, ali i Zrinjski. Ukoliko dođe neka ponuda koja će zadovoljiti mene i klub onda ću vjerovatno otići, ali sada želim samo da se dobro odmorim", dodao je Mešanović.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, prije nekoliko dana objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Španije, te nastup za Kirin Kup u Japanu. Mešanović ne krije da se nadao da će se naći na spisku na kojem ima nekoliko igrača iz Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Potajno sam se nadao da bih mogao biti pozvan za utakmice na Kirin Kupu jer sam imao jako dobru sezonu iza sebe. Također, prije dvije godine sam bio najbolji strijelac mlade reprezentacije i s pravom sam očekivao poziv", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba napadač Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi