Metalleghe BSI u drugom dijelu sezone domaćin u Krupi?

Jajčani napustili Pirotu

Metalleghe BSI u drugom dijelu sezone domaćin u Krupi?

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea iz Jajca u drugom dijelu sezone Premijer lige naše zemlje svoje domaće utakmice će najvjerovatnije igrati u Krupi na Vrbasi. 

Jajčani već od ranije svoje treninge obavljaju u tom gradu, a sada su poslali dopis Savezu u kojem su zatražili da svoje rivale do kraja sezone ugoste upravo u Krupi. Službena potvrda iz Nogometnog saveza BiH se još uvijek čeka.

"Ovim potezom klub se približio svojoj vjernoj publici u ne dalekoj Krupi, što će pridonijeti i popularizaciji nogometa na našem širem području. Po najavama lokalnih političara dio mečeva iduće sezone bi se trebao igrati na Mračaju što će imati veliki značaj za grad Jajce, a ljubiteljima nogometa konačno omogućiti da u Jajcu gledaju renomirane nogometne klubove", istakli su iz NK Metalleghe BSI na svojoj službenoj stranici. 

Kao što je već poznato, Jajčani su svoje domaće utakmice u prvom dijelu sezone igrali na travničkoj Piroti, s obzirom da stadion Mračaj u njihovom gradu ne ispunjava kriterije Saveza za utakmice Premijer lige. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će izabranici Mate Neretljaka u Krupi na Vrbasu, na terenu sa umjetnom travnom, u subotu ugostiti Široki Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi