Trener golmana reprezentacije za naš portal

"Mladi golman Bayerna? Dobri igrači su nam interesantni"

Trener golmana bh. reprezentacije Tomislav Piplica govorio je za SportSport.ba o predsotojećoj utakmici s Argentinom, ali i o mladom golmanu Bayerna.

"Atmosfera je super, ljudi su nas super prihvatili, imamo odlične uvjete da se što bolje pripremimo za jednu utakmicu kao što je ova protiv Argentine. Sigurno da svi žele biti spremni. Samo se malo Salihović žalio na povredu, ali nadamo s da nije ništa strašno. Ako bude nešto, nećemo ići na rizik da ga ne izgubio na duži period", rekao je Piplica, koji nam je još kazao da nije odlučeno ko će igrati u prvih 11.

"Nismo još razgovarali o prvih 11. Sve zvisi od današnjeg treninga. Činjenica je da nećemo puno isprobavati, sigurno da nam je u ovom trenutku bitan i rezultat", dodaje Piplica i osvrće se na gol kojeg je u Engleskoj postigao Asmir Begović.

"Sigurno da puno znači kad jedan golman zabije gol. U Engleskoj se to više puta desilo. Sigurno da to puno znači za Asmira. No, kako se nije radovao zbog svog kolege na drugom golu, pokazao je svoju ljudsku veličinu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Raif Husić je mladi golman bh. porijekla koji brani za kadete Bayerna i za jednu od mladih selekcija Njemačke...

"Nisam ga osobno vidio, ali čuo sam o njemu i sigurno da nama svaki golman je dobrodošao i svaki kvalitetan igrač. No, ne možemo ići preko reda. Tu treba da se poklopi dosta stvari kao što je bilo i u slučaju kod Kolašinca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.