Mladost upisala pobjedu nad njemačkim niželigašem

Premijer liga BiH

Mladost upisala pobjedu nad njemačkim niželigašem

E. Škorić

Nogometaši Mladosti odigrali su danas prijateljsku utakmicu u sklopu priprema u Antaliji.

Premijerligaš iz Doboja kod Kaknja odigrao je prvu pripremnu utakmicu, a rival je bio njemački niželigaš Ranheim. Mladost je na kraju trijumfovala rezultatom 2:0.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, mada su i jedni i drugi igrali poprilično ofanzivno. 

Najbolju šansu u prvom dijelu Mladost je imala preko Hodžića, no on je upropastio izglednu šansu sa nekih sedam-osam metara.

Nijemci su imali penal, ali je golman Lalić uspio da odbrani, pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku dosta promjena, trener Kakanjaca Ibro Rahimić dao je šansu i drugim igračima, te je njegova ekipa došla do pobjede. Strijelci za pobjedu bili su Asanović i Poček. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Mladost od prve minute su nastupali: Lalić - Hrvat, Hrelja, Gačan, Mujčić, Bošković, Sušić, Asanović, Poček, Hodžić, Husić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi