"Mnogi treneri misle da su stručnjaci ako obuku odijelo"

Kemal Hafizović za SportSport.ba

"Mnogi treneri misle da su stručnjaci ako obuku odijelo"

D. Kurbegović

Kada je neko aktivan u nogometu više od 50 godina, kao igrač, pa poslije kao trener onda je ta osoba i više nego kompetentna da se s njom razgovara o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Kemal Hafizović je najstariji trener u Premijer ligi, poseban, zanimljiv, veliki džentlmen na terenu i van njega, Zeničanin od glave do pete.

Hafizović je preuzeo Čelik u veoma teškom trenutku, kada je čitava ekipa iz prošle sezone napustila klub. Kao veliki entuzijasta, uspio je nagovoriti nekoliko igrača da ipak ostanu u klubu i pomognu mu u ovoj sezoni. Ovaj trener je za SportSport.ba govorio o reprezentativnoj pauzi, narednoj utakmici Čelika, te trenerima u Premijer ligi.

"I pored mnogih problema, dobro smo iskoristili pauzu, iako nismo igrali nikakve kontrolne utakmice. Sigurno da nismo više ekipa s početka sezone, a to ćemo vjerujem i dokazati protiv Zrinjskog, protiv koga se ne mislimo braniti. Idemo na noge ubjeljivo najboljoj ekipi u ligi, probat ćemo ih iznenaditi, nećemo sigurno igrati bunker, imamo ofanzivne igrače koji mogu svakoj ekipi postići gol i to moramo iskoristiti. Imam par varijanti u glavi, Zrinjski je favorit, ali ne predajemo se unaprijed. Kako vrijeme odmiče ekipa je sve bolja i bolja" ističe Hafizović.

U narednoj utakmici Hafizović može računati na sve igrače i nikoga ne misli štedjeti ili odmarati.

"Idemo kompletni na megdan lideru prvenstva, Kouadio, Mahmutović i Šišić imaju po dva žuta kartona, sugerisali su mi da ih poštedim naredne utakmice kako bi ih imao za utakmice protiv Viteza i Goška, međutim od toga nema ništa. Svaka naredna utakmica za nas je najvažnija, ne može se birati koje će se utakmice igrati. Idemo sutra u Mostar u karantin, ozbiljno smo se pripremali i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu" nada se trener Zeničana.

"Ekipa koja je igrala drugo poluvrijeme protiv Slobode će vjerovatno početi utakmicu u Mostaru. Mali Duraković će na beka, Kadrić se vraća na zadnjeg veznog, dok će Šišić igrati nešto ofanzivnije, još se dvoumim u vezi između Mehića i Duvnjaka. Ovaj "Scholes" kako zovem Mehića je bio nešto bolestan, valjda je stavljao gel na mokru kosu, znate kakvi su ovi sadašnji nogometaši. Ko god dobije priliku, morat će dati i više od maksimuma ako želimo da napravimo iznenađenje pod Bijelim Brijegom" dotakao se mogućih izmjena u ekipi Kemal Hafizović.

Trener Čelika nije propustio priliku i da istakne da mu je izuzetno drago što Blaž Slišković vodi Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Baka je bio sjajan nogometaš, a evo uspješan je i kao trener. Meni je drago tako da vidim nekoga ko je bio dobar nogometaš, a sada se i bori kao trener. Kada vidim sve ko je trener u našoj ligi dođe mi muka. Pa treneri u našim ligama misle da su stručnjaci ako obuku odijelo i stave kravatu. U Čeliku se u posljednjih pet godina promijenilo 160 igrača, to kada pričam ljudima svi misle da sam lud, ali to je zaista tačno. Pa dobro nam ljudi i dolaze na stadion šta se sve radilo proteklih godina" završio je razgovor za SportSport.ba Kemal Hafizović.

Vjerovatni sastav Čelika protiv Zrinjskog: Marković, Duraković, Hasanhodžić, Kazazić, Ćemalović, Kadrić, Mehić (Duvnjak), Salčinović, Šišić, Kouadio i Mahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi