Mulaosmanović: Ovi dječaci imaju karakter

Trener kadeta FK Željezničar uoči derbija na Koševu

Mulaosmanović: Ovi dječaci imaju karakter

Adin Mulaosmanović nekada je s mnogo uspjeha nastupao za Željezničar, a danas vrši dužnost trenera kadetske selekcije tima sa Grbavice. Njegovu ekipu sutra očekuje derbi protiv Sarajeva, a Mulaosmanović je za naš portal kratko prokomentarisao utakmicu koja slijedi.

"Što se tiče same utakmice to je gradski derbi, samo što je u pitanju omladinska liga. To je uvijek neizvjesna utakmica koju je nezahvalno prognozirati. Mi smo lideri sa dva boda ispred njih pa očekujem jednu čvrstu, borbenu utakmicu i vidjet ćemo ko će slaviti", rekao je Mulaosmanović a potom pohvalio svoje igrače:

"Ova naša ekipa koja mi je trenutno na raspolaganju ima, što se kaže, i glavu i rep. To su dječaci koji su 98. godište i za svoju dob imaju veliki karakter. Mi smo u 13 utakmica ostvarili 11 pobjeda tako da s pravom idemo na Koševo nadajući se pobjedi."

Po riječima Mulaosmanovića, obje ekipe posjeduju veliki kvalitet u napadu, što bi moglo rezultirati utakmicom sa mnogo golova.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

"Oni imaju dobar tim i njihova efikasnost govori da im je, kao i nama, bolji dio tima napad ali i vezni red. Koja ekipa uspije duže izdržati bez nekog olako primljenog gola, posebno u prvih 15-20 minuta, bit će bliža pobjedi", zaključio je bivši fudbaler Željezničara.

Kadeti Sarajeva i Želje svoj susret igraju s početkom u 11 sati na pomoćnom terenu stadiona Koševo. Bit će to i sraz dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Željezničar ima 34 boda i na prvom je mjestu, dok su odmah ispod mladi fudbaleri Sarajeva sa 32 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.