Trener Širokog pred prvi meč finala Kupa

Musa: Gladniji smo trofeja od Željezničara

Široki Brijeg će sutra na Grbavici protiv Željezničara odigrati prvi finalni susret u Kupu Bosne i Hercegovine,  a trener tima sa Pecare Slaven Musa najavljuje otvorenu igru i veliku borbu.

Musa je istakao kako se dva tima veoma dobro poznaju i da nema nikakvih tajni, te da je njegov tim gladniji trofeja od Željezničara.

"Nema tu puno eksperimenata kod nas osim što možda ne igraju stalno tih 11 igrača. Hvala Bogu što imamo igrače koji mogu odmijeniti, malo čak i neke da odmorimo. Fokusirali smo se na Kup, tako da Ješe sutra igra, a vidjećemo kakva je situacija s Landekom. On je definitivno u najužem kadru za prvih 11. To je možda i jedina dilema. Dakle, jedna - dvije dileme ostalo je sve poznato", rekao je Musa.

On je istakao kako je Muamer Svraka veliak prijetnja za gol Širokog, ali da se moraju paziti i ostalih fudbalera Plavih.


"Možda mu se nešto poremetilo nakon potresa mozga, pa možda neće riješiti utakmicu sa Širokim. Na njega moramo obratiti veliku pozornost, kao i na Selimovića i Adilovića u napadu. Ne znam hoće li im igrati Bekrić l Smajić, koji su povrijeđeni. Što se tiče Željezničara i nas, nema tu prevelikih tajni. Sve se zna. Oni imaju nekoliko povrijeđenih igrača i ja bih iskoristio priliku da im zaželim  uspješan oporavak i Zolotiću i Kvesiću koji su sjajni momci i igrači, i da budu još jači i bolji posle tih povreda. Naravno i Brkoviću koji je obolio od mononukleoze. Mislim da im nema ni Stanić sutra pravo igranja, ima tri žuta kartona tako da su i oni oslabljeni. Međutim, ni kod nas ne cvjetaju ruže oko tog igračkog kadra. Džidić, Serdarušić, Ljubić i Šilić ne mogu igrati. Međutim, ja sam uvjeren da ovi momci koji će sutra istrčati, pokazati da je došlo vrijeme da Široki osvoji Kup.  I naši zadnji rezultati u prvenstvu možda pokazuju da smo orjentisani na osvajanje Kupa. Imam o priliku da osvojimo Kup i to bi bila nagrada prvenstveno igračima da kapitaliziraju svoju igračku kvalitetu. U njih imam veliko povjerenje i mislim da su zaslužili naročito ovi kojima je karijera pri kraju. Oni su nam ove sezone izvukli sve. Došli smo u finale i želimo trofej", smatra Musa.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Musa je istakao i da je cilj Širokog postići pogodak, te prekinuti seriju nepobjedivosti tima Amara Osima.

"Gladniji smo od Željezničara tog trofeja i po meni će ključna utakmica biti ova na Grbavici. Želimo postići pogodak. Želimo pobijediti i vidjećemo šta će nam Željezničar ponuditi, šta će nam dati. Utakmica će dosta ovisiti od njih, ali mi ćemo sutra definitivno biti pravi i očekujem da taj trofej i niz Željezničara mi prekinemo", dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti