Tuzlaci održali press konferenciju

Musemić i Stjepanović složni: Favoriti smo protiv Viteza

J. Duvnjaković

Sloboda će u šestom kolu BH Telecom Premijer lige na svom terenu dočekati ekipu Viteza.

Šef stručnog štaba Tuzlaka Husref Musemić istakao je na današnjoj press konferenciji da je svjestan da je njegova ekipa favorit u susretu sa Vitežanima.

"U utakmicu ulazimo kao favoriti i ne bježimo od toga. Protivnika respektujemo, ali kvalitetnija smo ekipa i na nama je da to potvrdimo i na terenu", istakao je Musemić, koji je potom prokomentarisao sljedećeg protivnika, kojeg dobro poznaje:

"Zadržali su većinu igrača iz prošle sezone i to su uglavnom iskusni fudbaleri. Ipak, mislim da se Vitez neće pretjerano otvarati i da će svoju igru bazirati na kontrama. Mi smo se dobro pripremili za ovaj susret, te pozivam navijače da u što većem broju dođu na Tušanj i podrže nas u ovoj utakmici".

Novinarima se obratio i Nemanja Stjepanović, veznjak koji u posljednjih nekoliko utakmica pruža zapažene partije na poziciji zadnjeg veznog igrača:

"Atmosfera u svlačionici nakon pobjede nad Radnikom je odlična. U Bijeljini smo odigrali pametnu utakmicu, disciplinovanom i čvrstom igrom došli smo do vrijedne pobjede i puni samopouzdanja dočekujemo Vitez. Nadamo se pobjedi sa kojom ćemo uz nova tri boda dočekati prvenstvenu pauzu.".

Musemić sutra neće moći računati na Mehidića (tri žuta kartona) i Mujića koji se požalio na povredu prepona. Također, ni Škahić neće biti u kombinacijama za Vitez obzirom da je Velež prošle sedmice poslao žalbu na odluku Saveza. Svi ostali fudbaleri su spremni i optimistično dočekuju još jedan premijerligaški meč nakon kojeg bi Crveno-crni trebali ostati u vrhu tabele. Ipak, Musemić poziva na oprez:

"Trebamo igrati oprezno i ne žuriti. Pozicija na tabeli je takva da svi očekuju velike rezultate, no treba biti realan i reći da je u dosadašnjih pet kola dosta mečeva okončano neriješeno. Dosta bodova je otišlo, reklo bi se, u vazduh i do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica da se igra. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu i ne treba praviti euforiju. Svakako da Sloboda ima ambicija u Kupu i u prvenstvu, ali vidjećemo šta ćemo na kraju napraviti.".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica 6. kola BHT Premijer lige BiH Sloboda - Vitez igra se sutra (subota, 29. avgust) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 17 sati.

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.