Nekadašnji igrač Želje danas je skaut Manchester Uniteda
FOTO: FC Manchester United (Prvi s lijeve strane)

Da li ste ga zaboravili?

Nekadašnji igrač Želje danas je skaut Manchester Uniteda

Došlo je vrijeme za rubriku koju svi rado volimo otvoriti "Kucamo na vrata zaboravljenih asova". Doduše, ovaj fudbaler nikada nije bio 'as' nijednog kluba za koji je igrao, ali se od njega mnogo očekivalo, pa je englesko ime i prezime ostalo 'zvučno' na Grbavici i nakon devet godina.

Mnogi navijači Željezničara su sa nestrpljenjem očekivali da na djelu vide veznog fudbalera koji je nekada bio član čuvenog Manchester Uniteda, Neila Wooda, ali veoma brzo su se razočarali.

Naime, brzo se ispostavilo da nije riječ o novom Paulu Scholesu ili Davidu Beckhamu, a i Ferguson je ostavljen na miru jer su svi shvatili da nije pogriješio što mu nikada nije dao šansu za igru. 

Ipak, devet godina nakon posljednje epizode u karijeri, koju je Wood imao na Grbavici, on je konačno dočekao priliku u Manchester Unitedu. Ne kao fudbaler, ali kao skaut. Danas 34-godišnji Wood radi kao skaut za mlađe kategorije tima sa Old Trafforda i veoma često putuje po svijetu kako bi pratio i tražio buduće polaznike škole slavnog engleskog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, ovaj vezni fudbaler je početkom 2008. godine stigao na Grbavicu, ali tu je odigrao samo nekoliko mečeva te je na ljeto napustio klub. Prije toga je između ostalog nastupao za Oldham City, Blackpool, Coventry City, Burnley i Manchester United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti