Nestorović: Ne možemo prijetiti Norveškoj
N/FSBiH

Mladi Zmajevi dočekuju Norvešku

Nestorović: Ne možemo prijetiti Norveškoj

U hotelu "Park" u Vogošći održana je konferencija za medije U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Narednu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Euro naš mladi državni tim će odigrati sutra na Grbavici protiv Norveške, a povodom toga novinarima su se obratili selektor Darko Nestorović te igrači Riad Bajić i Aleksandar Jovičić. 

"Kvalifikacije nismo počeli dobro, ali u posljednjim utakmicama smo igrali sve bolje i mogu biti zadovoljan s tim. Došlo je vrijeme da ova reprezentacija napravi korak više, da dođe do pobjede i učinit ćemo sve da tako bude. Ne možemo nikome da prijetimo, ni Norveškoj ni Švicarskoj, jer se zaista radi o vrhunskim reprezentacijama", kazao je Nestorović.

Nestorović ističe da je Norveška najkvalitetnija reprezentacija u grupi. 

"Po meni je Norveška najkvalitetnija reprezentacija u ovoj grupi ako gledamo kolektiv. Englezi su najbolji što se tiče invidualnih kvaliteta, no mi ćemo sutra ući snažno u utakmicu i pokušati napraviti pozitivan rezultat. Ja se iskreno nadam da možemo doći do toga", istakao je Nestorović. 

Na pitanje da li će u predstojećim utakmicama pružiti šansu mlađim igračima, odgovorio je:

"Mi smo već podmladili reprezentaciju u posljednjim utakmica. Okosnica i kostur ekipe je 1996. i 1997. godište, ali imamo i ove starije koji su prešli u 'A' reprezentaciju poput Kenana Pirića, Riada Bajića, Armina Hodžića... Radimo planski i kao što vidite mi već sada imamo pojedine igrače koji su na pragu reprezentacije koju vodi Mehmed Baždarević." 

Nakon Nestorovića prisutnim novinarima se obratio i napadač Riad Bajić. 

"Moje igre u Turskoj su ostale iza mene, došao sam skoncentrisan na ovo okupljanje. Igrat ćemo protiv kvalitetnih protivnika i mislim da smo se dobro spremili da napravimo pozitivan rezultat. Što se tiče 'A' reprezentacije, na meni je da se dokažem u mladoj reprezentaciji i u skorijoj budućnosti budem ponovo među najboljim bh. igračima", istakao je Bajić. 

O očekivanjima pred duel sa Norveškom je govorio Aleksandar Jovičić. 

"Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo ozbiljnog protivnika. Dobro smo se spremili i vjerujem da ćemo sutra mi biti ti koji će uzdignute glave napustiti stadion. Svaki igrač koji bude igrao u početnih jedanaest i koji bude ulazio s klupe će ostaviti srce na terenu i nadam se pozitivnom rezultatu", istakao je.

Podsjećamo, utakmica između BiH i Norveške igra se sutra na stadionu Grbavica s početkom u 16:00 sait. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi