N/FSBiH: Stephane Gilli suspendovan

Nakon incidenta u Zenici

N/FSBiH: Stephane Gilli suspendovan

Stephane Gilli je odlukom N/FSBiH razriježen dužnosti do kraja kvalifikacionog ciklusa, potvrđeno je iz krovne kuće bh. fudbala. 

Na redovnoj 10. sjednici IO koja je održana u Čitluku raspravljalo se i fizičkom sukobu koji je viđen na meču između BiH i Grčke, a u kojem je pomoćni trener Stephane Gilli u samoodbrani izbio zub grčkom reprezentativcu Gianniotisu. 

Iz N/FSBiH su incident sa Bilinog polja oštro osudili, a također donesena je odluka i da se Gilli razriješi dužnosti do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa. 

Naglašeno je također da cilj reprezentacije BiH ostaje i dalje plasman na Svjetsko prvenstvo, uz punu podršku selektoru Mehmedu Baždareviću.

Baždarević je dobio i zadatak da za narednu sjednicu IO dostavi plan rada i aktivnosti do završetka kvalifikacionog ciklusa za Rusiju 2018. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti