NK Travnik predstavio pojačanja i nove dresove

NK Travnik predstavio pojačanja i nove dresove

U prostorijama Edukacijskog fakulteta u Travniku danas je održana press konferencija NK Travnik pred nastupajuću takmičarsku sezonu 2014/2015.

Prisutnima se obratio predsjednik kluba Nihad Selimović, član Upravnog odbora Edin Teskeredžić, šef stručnog štaba Osmo Bajrić te kapiten Feđa Dudić.

„Travnik u novu sezonu ulazi potpuno spreman sa ciljem da se bori za gornji dio tabele, a ukoliko se ukaže prilika i za izlazak na evropsku scenu. Igrački kadar u odnosu na prethodnu sezonu je mnogo kvalitetniji jer su angažovani mlađi igrači koji su željni dokazivanja,“ kazao je Selimović.

Šef stručnog štaba Osmo Bajrić rekao je da je veoma zadovoljan uvjetima koje mu je Upravni odbor Kluba obezbijedio.

„Što se tiče igračkog kadra smatram da smo mnogo kvalitetniji u odnosu na predhodnu sezonu i slažem se sa predsjednikom da ćemo se boriti za gornji dio tabele. Novopridošli igrači lijepo su prihvaćeni i dobro su se uklopili u ekipu. Timu smo priključili i nekolicinu juniora na koje ozbiljno računamo. Igrači maksimalno rade, a u ova 33 dana priprema imali smo samo tri slobodna dana, tako da smatram da ulazimo maksimlano spremni u novu takmičarsku sezonu. Nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača startovati sa pobjedom protiv renomiranog protivnika kakav je Sloboda.“

Kapiten Feđa Dudić zadovoljan je dosadašnjim radom na treninzima kao i angažmanom novih igrača. Smatra da je ekipa kvalitetnija u odnosu na predhodnu sezonu i najavljuje dobru igru i dobre rezultate.

„Pozvao bih sve navijače da u što većem broju dođu u subotu na stadion Pirota i da nam pomognu u ostvarenju pobjede na startu prvenstva.“

Član Upravnog odbora Edin Teskeredžić istakao je da je zadovoljan radom u klubu te da očekuje pobjedu u meču sa Slobodom.

Na kraju press konferencije predstavljeni su novi dresovi u kojima će ekipa nastupati u novoj sezoni, renomiranog proizvođača sportske opreme NAAI.

Uskoro počinju radovi na izgradnji istočnog dijela tribine stadiona Pirota, te nabavaka elektronskog semafora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Štampano je 1500 ulaznica koje će se prodavati po cijeni od 5,00 KM, dok će ulaz za pripadnice ljepšeg spola kao i u predhodnom peridou ulaz slobodan.

Kako je Odlukom izvršnog Odbora NS/FS BiH ukinuta zabrana dolaska gostujućih navijača očekuje se dolazak i većeg broja navijača iz Tuzle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.