Okić: Bili smo bliže pobjedi na derbiju

Najbolji Veležov strijelac nakon gradskog derbija

Okić: Bili smo bliže pobjedi na derbiju

Ševko Okić bio je jedan od najboljih igrača mostarskog gradskog derbija. Napadač Veleža najbliži je pogotku bio u 35. minutu, ali ga je odličnom intervencijom spriječio Ratko Dujković.

"Imali smo bolje prilike za gol, prava je šteta što smo zakazali u realizaciji čemu je doprinio i golman Zrinjskog Ratko Dujković. Derbi je iza nas, zadovoljni smo iz razloga što nismo poraženi, ali kada se u obzir uzmu sva dešavanja na terenu onda imamo za čim žaliti jer smo bili bliži pobjedi," kaže Okić.

Već sutra fudbalere Veleža očekuje kup utakmica protiv Slobode iz Mrkonjić grada koja se u prvoj utakmici predstavila u solidnom izdanju.

"Iako je prvoligaš Sloboda nije nimalo naivan protivnik. U prvoj utakmici su nas dobro namučili. Ipak je vidno bilo da je kvalitet na našoj strani, Sutra ćemo na našem stadionu ovjeriti prolazak među osam najboljih u Kupu."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Okić i ove sezone igra u dobroj formi. Nakon što je u minule tri sezone bio najbolji Veležov strijelac, i u novoj je na putu da to ponovi obzirom da je već postigao osam pogodaka, od čega pet u Premijer ligi, te tri u Kupu BiH.

"Nisam opterećen tim epitetima, ali svakako je lijepo kada si najbolji strijelac. Važno je da tim igra dobro, da smo u vrhu, da imamo dobru atmosferu i da nema povreda," dodao je Okić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.