Osmica juniora Sarajeva, Hadžić ponovo briljirao

Visoka pobjeda bordo nada na Mračaju

Osmica juniora Sarajeva, Hadžić ponovo briljirao

S. Mlaćo

Juniori Sarajeva također su u Jajcu upisali tri boda protiv vršnjaka iz Metalleghea. Bordo momci slavili su sa visokih 8:0 te pokazali da se radi o veoma kvalitetnoj generaciji pred kojom je svjetla budućnost.

Nakon prvih 45 minuta gosti su vodili sa dva gola razlike, bilo je 2:0, ali su u drugom dodali gas te napunili mrežu Jajčana. Početkom drugog poluvremena, tačnije u 52.minuti crveni karton glavni sudija Edin Jakupović dodijelio je domaćem golmanu Adnana Perviću, nakon kojeg se igra Metalleghea potpuno raspala. 

Za goste su u ovom susretu pogađali su tri puta Nedim Hadžić, dva Selmir Pidro, te po jednom Sanin Klarić, Semir Smajlagić, Sadik Škrijelj. Nedim Hadžić, velika nada bordo tima u igru je ušao u 64.minuti te do kraja susreta uspio postići het trick. Ovom pobjedom juniori Sarajeva nakon nekompletnog šestog kola nalaze se na trećem mjestu sa 13 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Široki Brijeg, dok je prvi Radnik  sa 15 osvojenih bodova.

NK Metalleghe BSI – FK Sarajevo 0:8 (0:2)

Gradski stadion Mračaj u Jajcu. Gledalaca:50. Glavni sudija: Edin Jakupović (Bihać).Pomoćnici: Ajder Vanja (Bihać) i Mladen Đokić (Banja Luka). Delegat: Mile Mandić (Kozarska Dubica).

NK Metalleghe BSI: Pervić, Brnjak, Kablić,Vučkić (46. Klarić), Vujeva (52.Haračić), Handan (75. Jezerčić), Budeš, Smajić, Suton, Jurišić (88.Šljivo), Avdić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Sarajevo: Kovačević, Klarić (64. Mehuljić), Đurić (55. Kurdić), Blagojević (36. Škrijelj), Pidro, Veladžić, Mustafić, Sadiku, Šabanović, Smajlagić (53.Resić), Agić (64.Hadžić). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi