Pasquier: Pomoći ćemo NS/FS BiH
IO danas trajao osam sati i 40 minuta

FIFA i UEFA šalju finansijskog eksperta

Pasquier: Pomoći ćemo NS/FS BiH

Iscrpljujuća sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH danas je trajala osam sati i 40 minuta, to jeste počela je jutros u 10 sati, a završila večeras u 18:40.

Osim što nisu uspjeli izabrati generalnog sekretara za šest sati zasjedanja u nastavku sastanka članovi IO imali su mučan razgovor sa Teodorom Theodoridisom, predstavnikom UEFA i Evom Pasquier iz FIFA oko katastrofalne finansijske situacije u NS/FS BiH...

«Sredstva koja vaš savez dobija od FIFA i UEFA, uz novac od marketinga apsolutno je dovoljan za normalno funkcionisanje Fudbalske asocijacije BiH. U narednom periodu FIFA i UEFA će pomoći NS/FS BiH da sanira lošu finansijsku situaciju. Učinićemo to jer ćemo poslati svog specijalnog izaslanika za finansije koji je prije nekoliko godina sanirao i loše finansijsko stanje u Lihtenštajnu», rekla je Eva Pasquier, predstavnica FIFA na današnjoj sjednici IO NS/FS BiH u Sarajevu.

Jesenji dio sezone od 28. februara
Jesenji dio fudbalske sezone u Bosni i Hercegovini počeće 28. februara naredne godine utakmicama 16. kola Premijer lige BiH, dogovoreno je danas na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH.
Šampionat će završiti 23. maja naredne godine, a Izvršni odbor odredio je i zimski prelazni rok u našoj zemlji. On će trajati od 8. januara do 2. februara 2009. godine.
Ona je istakla i da joj nije jasno kako NS/FS BiH nema bolji ugovor o TV pravima od postojeća dva potpisana sa firmom «Sportfive».

«Asocijacije poput vaše imaju ugovore po kvalifikacionom ciklusu i do osam miliona eura. I tom problemu posvetiće se naš finansijski ekspert koji će doći u Sarajevo. NS/FS BiH želimo pomoći na sve načine, kako bi u budućnosti postao jaka i stabilna nacionalna asocijacije», rekla je Pasquale.

Opšti zaključak IO je da je finansijska situacija u Savezu izuzetno teška, što i nije neka novost?!

Osim toga odlučeno je da građevinska firma «Almi» iz Zenica izvodi radove na izgrdanji fudbalskog centra NS/FS BiH u Zenici, a koji se većinom finansira od pomoći FIFA. Dio poslova pripasće i firmi «In» iz Sarajeva.

Naredna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH trebala bi biti održana do kraja godine u Sarajevu, kada će biti nastavljena rasprava oko «spornih ugovora» o TV pravima, ali i ostalim neriješenim pitanjima u našem fudbalu...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.