Strateg Čelika uoči Metalleghea

Pavić: Za nas je ovo utakmica sezone i moramo pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 7. kola Lige za opstanak Premijer lige dočekati ekipu Metalleghea u direktnom okršaju za opstanak u ligi.

 Zeničani bi već nakon ovoga kola mogli da obezbijede opstanak uz uslov da pobijede ekipu iz Jajca, a da pri tome Vitez ne osvoji sva tri boda na Pecari.

Svjestan je značaja utakmice i domaći strateg Boris Pavić, koji ističe da je sutra za njegovu ekipu možda i utakmica čitavog prvenstva.

"Ostale su nam još tri utakmice do kraja prvenstva, tako da u samu završnicu ulazimo u mnogo boljem raspoloženju nego što je to bilo možda prije neki mjesec dana. Sutra nas očekuje još jedna izuzetno teška utakmica, ja bi naglasio da je ovo možda i utakmica sezone za naš klub. I ovu priliku ću zato iskoristiti da pozovem naše navijače da nas podrže u što većem broje broju protiv još jednog veoma kvalitetnog protivnika, kojeg ove sezone još nismo uspjeli da pobijedimo" ističe Pavić.

Sutrašnja utakmica biće i humanitarnog značaja zbog bolesti sina bivšeg nogometaša Čelika.

"Naš prijatelj i bivši igrač Sejo Bajramović je osoba koja je ostavila veliki trag kao čovjek i igrač u ovome klubu. On ima porodičnih problema, zdravlje njegovog dijeteta je narušeno i svakako da zaslužuje našu pomoć. Ja zato molim da što više gledatelja dođe sutra na stadion jer će dio prihoda od utakmice ići za liječenje djeteta. Naš Grad i klub je pokazao dosta osjećaja kada su ovakve stvari u pitanju, ne sumnjam da će sutra biti dobra posjeta i da ćemo sutra svi imati razloga za slavlje kako mi zbog eventualne pobjede, a nadam se da će i porodica Bajramović dobiti najtežu utakmicu u svome životu" kaže trener Zeničana.

Metalleghe igra dosta čvrsto i agresivno, postižu malo, ali i primaju malo golova.

"Rezultati Metalleghea na proljeće govore da je to veoma čvrsta i dobra ekipa dobro vođena od strane kolege Mate Neretljaka, koja igra zaista kompaktno i čvrsto. U igri dosta "provociraju" protivnika, igraju na rubu prekršaja i konflikta i biće nam teško. Bitna nam je mentalna priprema za ovu utakmicu, igrači vjerujem da će odgovoriti na zadatku, mi smo na Bilinom polju favoriti protiv svake ekipe, a ne samo protiv Metalleghea. Vjerujem da ćemo i sutra uz podršku naših navijača doći do tri boda. Idemo od prve minute po pobjedu, vjerujem da ćemo biti zreli i pametni od prve do zadnje minute. Metalleghe je u 11 utakmica na proljeće postigao sedam, a primio šest golova, što je jasan znak kako igraju. Vrlo se dobro otvaraju po oduzetoj lopti i veoma su opasni iz prekida, bolje igraju u gostima, gdje su uzeli 16 bodova na strani, svakako poziva na oprez. Naša ekipa je dovoljno zrela i iskusna, ja očekujem da i sutra odradimo ono što se dogovorimo" ističe Pavić.

U ekipu se vraćaju Smriko i Salčinović, dok Brković nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona.

"Raduje nas povratak Smrike i Salčinovića, Brkovića nažalost nema zbog kartona. Danas imamo još jedan trening gdje ćemo se odlučiti za 19 igrača, koji idu u karantin. Vjerujem da sutra ko god dobije šansu da će je iskoristiti, te da ćemo osvojiti možda i najvažnija tri boda u ovoj sezoni, sa kojim bi bili sigurni za opstanak" kazao je Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav: Ružić. Sadiković, Jusić, Regoje, Bureković, Pezer, Hećo, Šišić, Salčinović, Dilaver i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi