Pejić: Prva liga Federacije ne zaslužuje Veleža

Lijevi bek Orašja za SportSport.ba

Pejić: Prva liga Federacije ne zaslužuje Veleža

S. Mlaćo

Pobjedom nad Rudarom u Kaknju (2:1), nogometaši Orašja pokazali su visoke ambicije na samom otvaranju nove sezone Prve lige Federacije BiH. 

Labudovi sa Save nadigrali su Rudar, te zasluženo osvojili nova tri boda. U subotu ih očekuje novi važan meč, a na Goal stiže mostarski Velež.

O očekivanjima pred ovaj meč govorio je Matijas Pejić, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje koji je jedno vrijeme i nosio dres Veleža.

"Mi smo na domaćem terenu favoriti protiv svake momčadi, pa tako i protiv ekipe Veleža. Međutim, to ništa nam ne znači što smo favoriti, ako to ne potvrdimo igrom na terenu. Svi igrači su spremni dati maksimum od sebe da dođemo do tri boda protiv Velež, kojeg iznimno respektujemo. Otežavajuća okolnost će nam biti neigranje iskusnih Maroševića i Lugavića, ali sam siguran da i bez njih možemo upisati treću pobjedu zaredom", kazao je Pejić na početku razgovora za SportSport.ba.

U Orašju su zadovoljni otvaranjem sezone, s obzirom da imaju dvije pobjede i jedan poraz.

"Sa šest bodova iz prva tri kola možeo biti zadovoljni, ali isto tako mislim da smo bili kompletni prvo kolo Visoko bi napustili neporaženi. Ali šta je tu je, to je prošlost, mi moramo gledati na budućnost. Što se tiče moje uloge u ekipi, moram priznati da mi je neobično biti "joker" i u igru ulaziti sa klupe, buduići da sam u 12 godine karijere većinom bio standardan igrač u svakoj ekipi. Dovoljno sam iskusan da znam kako ekipu ne čini samo 11 igrača, nego 11, a mi smo ove dvije pobjede ostvarili nakon izmjena, tj. pobjede su nam donijeli igrači koji su ušli sa klupe", priča lijevi bek Labudova sa Save.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

O Veležu ima samo riječi hvale.

"U Veležu sam proveo predivne dvije i pol godine i mogu reći da je to bio najljepši dio moje karijere. Moram reći da ova liga ne zaslužuje Veleža i zbog da se nadam da će Velež i Red Army što prije slaviti povratak u Premijer ligu", kaže na kraju razgovora Pejić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi