Pomoćni trener reprezentacije BiH

Perić: Bale neće imati striktnog čuvara

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u subotu igra možda i odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. Izabranici Mehmeda Baždarevića protiv Velsa imaju imperativ pobjede, iako selekcija ima dosta problema sa povredama i izostancima glavnih igrača.

Pomoćni trener reprezentacije Dragan Perić danas se prije treninga obratio javnosti, te je prenio očekivanja pred utakmicu u subotu.

"Studiozno smo prišli ovoj utakmici, kao i svakoj dosada, analizirali smo Vels, mi smo od petka ovdje. Ja se nadam da ćemo spremni dočekati utakmicu, mi smo sve detaljno spremili svaku utakmicu našeg protivnika i vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu. Kada je u pitanju njihov najbolji igrač Gareth Bale, on neće imati striktnog čuvara, igrat ćemo zonsku odbranu, jer mislimo da ćemo mi više napadati nego gosti", kaže Perić.

O zdravstvenom stanju Džeke i Lulića, te zamjeni za Bešića u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da će sve biti uredu, čak i sa Džekom sa kojim smo stalno u kontaktu. On danas ima posljednji pregled, te prema našim saznanjima i on bi mogao biti spreman za Vels. Kada je u pitanju zamjena za Muhameda Bešića, svi su u konkurenciji, nećemo otkrivati ko će ga zamijeniti, neka to ostale mala tajna. Danas ćemo se kompletirati i vjerujem da ćemo spremni dočekati utakmicu u subotu", kazao je Perić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.