Petrović: Čelik nam je dužnik, pozivam navijače na utakmicu

Željo spreman za duel sa Čelikom

Petrović: Čelik nam je dužnik, pozivam navijače na utakmicu

S. Mlaćo

Povodom sutrašnjeg susreta 18. kola BH Telecom Premijer lige naše zemlje danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija FK Željezničar.

Na Grbavici sutra gostuje zenički Čelik, a medijima su se obratili šef stručnog šaba Željezničara Slavko Petrović i prvotimac Kerim Memija. 

"Približava se zimska pauza, a imali smo puno sastanaka u sportskom sektoru. Razgovori sa igračima koji nas napuštaju i koji nas trebaju pojačati, ali mogu reći da se velika rekonstrukcija neće dogoditi. Doveset ćemo tri do četiri igrača koja će nas pojačati. Osim toga, tu je i priprema programa za igrače za zimsku pauzu i zadnji trening nam je u nedjelju, te onda igrači odlaze deset dana na pauzu. Uz jedan određeni indvidualni program će zatim trenirati, a prvi dan nakon toga će biti trkačke dionice, kao i drugi dan uz teretanu. Treba sastaviti grubi plan priprema i sve te termine posložiti, a prozivka je 10. januara, kada je zakazan ljekarski pregled. Nakon toga ćemo dan kasnije odraditi prvi trening napolju i trenirati u Sarajevu, koliko nam to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Zatim ćemo put Antalije gdje ćemo boraviti 12 dana, a ja i Ćenan u ponedjeljak idemo u Antaliju kako bismo sve pripremili da nas tamo dočekaju idealni uslovi. 21. januara igramo sa Bosna Semom, te zatim sa Radnikom iz Hadžića u Sarajevu, a tri utakmice ćemo igrati u Antaliji. U sijedećih par dana dogovorit ćemo i generalnu probu", kazao je Petrović.

"Zadnje tri nedjelje je pokušano unijeti nemir u klub, a tako i nemir u ekipu. Reakcija ekipe ja bila fenomenalna, u tom periodu smo odigrali dvije fenomalne utakmice u Vitezu i Mostaru. Nije nama taj nemir potreban i ne znam zbog čega se pokušava unijeti, a mi smo klub koji na sportskom segmentu gazi kako može da gazi. Uprava završava svoje poslove i vidjeli ste da se počela raditi i istočna tribina. Nas protiv Čelika interesuju samo tri boda i to je naš dužnik. Moja prva utakmica bila je u Zenici i odigrali smo 1:1, glupo dobili gol iz penala i ta dva boda smo nadoknadili na drugim terenima, ali on i dan danas boli. Moramo se revanširati na pravi način, a kako vidim Čeliku svi nedostaju. Za mene nedostaju Hasanović i Popović, a mi nismo naivni da povjerujemo u priče za ostale. Stanić je kod nas definitivno otpao, a Žerić je otkazao jutros. Pod znakom pitanja je i Lazić koji će danas vidjeti da li može da krene i najvjerovatnije neće moći ni on biti u kombinacija. Za ovo vrijeme smo imali jako dobru podršku sa tribina, a momci koji su nas bodrili u Mostaru su nas doveli do ta tri boda. Pozvao bih naše navijače da napunimo stadion, te da se ekipa još jednom zahvali navijačima na podršci, a da oni dožive kvalitetnu utakmicu sa puno golova i tri boda", dodao je Petrović.

Prisutnim se obratio i Kerim Memija, koji se osvrnuo na utakmicu sa Zrinjskim i najavio meč protiv Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Niko se nije nadao rezultatu iz Mostara, ali na naše veliko zadovoljstvo pobijedili smo favorizovanu ekipu Zrinjskog koja duži period nije doživjela takav poraz. Sa tom pobjedom dobili smo krila i nadam se da će nam to pomoći da pobijedimo Čelik", dodao je prvotimac Plavih.

Susret između Željezničara i Čelika igra se sutra sa početkom u 13 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi