Petrović: Kad može Kosovo, može i RS!

Nesuđeni trener Sarajeva pokrenuo inicijativu

Petrović: Kad može Kosovo, može i RS!

Ljubomir Petrović, srbijanski stručnjak koji se ranije povezivao sa FK Sarajevo, pokrenuo je inicijativu da Republika Srpska bude primljena pod okrilje UEFA-e.

Veći dio javnosti u susjedstvu je razočaran zbog UEFA-ine odluku da primi Kosovo u krovnu kuću evropskog fudbala, a jedan od onih koji smatra da isti zahtjev treba podnijeti i Republika Srpska je 68-godišnji Ljubomir Petrović. 

Osvajač Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom je u razgovoru za Kurir izjavio da bi FS Republike Srpske mogao postati punopravan član UEFA. 

"Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i Kosovo. Po istom postupku trebalo bi da dobiju prijem i punopravn status. Status UEFA-e poslije odluke iz Budimpepšte i ovako ne važi i nikoga ne interesuje, a Republika Srpska kao Kosovo ima registrovanu ligu, fudbalere, pojedince koji imaju ime u Evropu. Jedini ako su jedni aršini za Srbe, a drugi za Albance", kazao je Petrović i potom nastavio: 

"Bilo bi lijepo da neki savez koji ima članstvo u UEFA stane iza FSRS. Hoće li to biti Srbija, Rusija ili neka treća zemlja, sasvim je svejedno. Znamo mi svi ko bi trebao to da uradi. Zašto može Kosovo, a Republika Srpska ne može?"

Iz FSRS se nadaju da bi dres ove tzv. selekcije mogli nositi Rade Krunić, Ognjen Ožegović, Nemanja Supić, Neven Subotić, Marko Marin, Ognjen Vranješ, pa čak i Zlatan Ibrahimović...

Petrović je, podsjećamo, prekinuo pregovore sa Sarajevom nakon što je u javnosti isplivala sporna fotografija sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi