Pioniri Borca minimalno slavili u Zenici protiv Čelika

Omladinska premijer liga BiH

Pioniri Borca minimalno slavili u Zenici protiv Čelika

D. Kurbegović

Pioniri Čelika danas su poraženi od Borca na domaćem terenu rezultatom 1:0 u okviru 1. kola Omladinske premijer lige BiH koja je počela ovog vikenda. 

Za razliku od prethodnih godina u ovoj sezoni drugačiji je i sistem igranja u Omladinskoj premijer ligi, tako da i pioniri imaju svoju jedinstvenu ligu, po uzoru na kadete i juniore.

Podsjetimo da je ekipa Borca prošle sezone osvojila pionirsko prvenstvo, pobjedom u finalu nad Željezničarom. Danas se utakmica odigrala u veoma teškim uslovima s temperaturom od 35 stepeni u Zenici, a utakmica se igrala na vještačkoj podlozi, što je zaista nevjerovatno, da se po tropskim vrućinama igraju utakmice na umjetnoj podlozi.

Utakmica koju su odigrali pioniri Čelika i Borca nije mogla ponuditi mnogo šta, teški uslovi za igru doveli su do toga da je u prvom poluvremenu tek bilo nekoliko poluprilika s obje strane. Ipak, u drugom dijelu Borac je pokazao da je trenutno jača i uigranija ekipa od domaćina, a to su materizovali u 43. minuti kada je za 0:1 pogodio Edhem Šupuk. Pokušali su izabranici Amira Japaura izjednačiti rezultat, ali do kraja utakmice nisu uspjeli, te je susret okončan 0:1 u korist Borca, koji je na najbolji mogući način otvorio novu sezonu.

Čelik-Borac 0:1 (Šupuk)

Čelik:Mlačo, Islambegović, Kovač, Mahmić, Kobilica, Begić, Karabegović, Durmiš, Sibalo, Bahtić. Trener: Amir Japaur.

Borac: Damjanović, Gojić, Kamenčić, Puškar, Jovašević, Bukvić, Šunić. Malbašić, Šupuk, Daničić, Dragoljić. Trener: Predrag Majkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi