Pirić, Husić, Kapić i Jusufbašić na meti Čelika?

Zeničani počeli pregovore sa igračima

Pirić, Husić, Kapić i Jusufbašić na meti Čelika?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ponedjeljak 23. juna počinju pripreme za novu sezonu. Kao što smo ranije pričali klub s Bilinog polja dobio je novog direktora kluba, dok su ugovori istekli za 15 igrača iz prošle sezone. 

Kako je do prozivke i priprema za narednu sezonu ostalo još malo vremena tako su novi direktor i trener kluba krenuli s razgovorima s igračima koje žele zadržati, a kojima je istekao ugovor s klubom.


Kako saznaje SportSport.ba blizu ostanka u Čeliku su kapiten Emir Jusić i veznjak Semir Bajraktarević, koji će gotovo sigurno ostati u klubu, osim ako ne ispadne kakva ponuda iz inostranstva u međuvremenu, pomenuti nogometaši danas su boravili na Bilinom polju i samo se čeka dolazak predsjednika kluba Senada Sarajlića iz Brazila, kako bi se parafirali novi ugovori i produžila saradnja.

Zeničani s nestrpljenjem očekuju rasplet oko odlaska mladog reprezentativca Jasmina Mešanovića u inostranstvo, budući da će crno-crveni imati određeni postotak od transfera koji bi eventualno uložili u pojačanja.

Biće zanimljivo vidjeti ko će se pojaviti na prozivci u ponedjeljak na Bilinom polju, a kako saznaje naš portal na meti je nekoliko igrača. Prvi na listi želja je golman mlade reprezentacije 20-godišnji Kenan Pirić, koji je proteklu sezonu branio za U-21 ekipu belgijskog Genta. Zeničanima je potreban drugi golman jer se Adi Adilović oporavlja od povrede, a crno-crveni ne žele da im se ponovi prošla sezona kada su u drugoj polusezoni imali velikih problema s rezervnim čuvarima mreže nakon loma noge iskusnog Adilovića.

Edin Husić je igrač kojeg bi Nizah Hukić volio vidjeti u dresu Čelika, a bivši mladi reprezentativac bi pojačao konkurenciju u veznom redu. Ovaj 28-godišnjak je u prošloj sezoni s velikim uspjehom nastupao za Slobodu iz Tuzle s kojom je ušao u Premijer ligu.

Kako su Zeničani vjerovatnim odlaskom Jasmina Mešanovića u napadu ostali na dvojici mladih igrača Namiru Alispahiću i Harisu Ribiću, treneru Hukiću su potrebna kvalitetna pojačanja u ofanzivi. Blizu dolaska na Bilino polje su Semir Kapić bivši napadač Olimpica i Slobode, te 24-godišnji Sabahudin Jusufbašić, nekadašnji igrač Goška, Veleža i Slobode.

Biće zanimljivo vidjeti s kakvom ekipom će Zeničani krenuti u narednu sezonu, nakon protekle dvije sezone u kojima su se rezultatski stabilizovali i borili za mjesta koja vode u Evropu, naredne sezone bi ako ne sklope respektabilan tim mogli biti u sredini tabele. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Bilinom polju se svake sezone kada je u pitanju sklapanje igračkog kadra radi "pet do dvanaest", dok drugi klubovi pokupuju sve što valja, onda se s Bilinog polja sjete da i oni moraju pojačati ekipu, umjesto da o pojačanjima razmišljaju krajem prošle sezone ili početkom ljetne pauze kada mnoge ekipe i dogovaraju transfere u svoje klubove.

Imenovanjem novog v.d. direktora Muhameda Islamovića, Načelnik općine i rukovodstvo kluba ponovo je dokazalo ko se pita sve u klubu i kako se stvari rade mimo svih pravila i zakona. Hoće li navijači Čelika dočekati da se za radna mjesta u klubu jednom raspiše i konkurs kao u svim normalnim klubovima ili će i dalje nijemo posmatrati kako klub pod uticajem politike propada iz godine u godinu, podsjetit ćemo da su 17 godina Zeničani bez trofeja dok su Evropu vidjeli zadnji puta 2007. godine. U posljednje dvije sezone "sposobno" rukovodstvo kluba nije uspjelo da obezbjedi licencu za Evropu, a tek zasjedanjem Drugostepene komisije Čelik je dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi. Normalnom navijaču i simpatizeru se ne treba ništa više kazati u kojem pravcu je otišao ponos grada Zenice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.