Strateg Banjalučana i više nego zadovoljan

"Pokazali smo da vrijedimo"

Krupa je ponovo u vrhu tabele, i to nakon veličanstvene pobjede nad Slobodom iz Tuzle (3:0).

Mladi banjalučki tim odigrao je gotovo perfektno tokom svih 90 minuta, a koliko je bio superioran pokazuje podatak da Sloboda u Krupi na Vrbasu nije uspjela da stvori niti jednu ozbiljnu šansu. 

Domaćin je kontrolisao igru, igrao u transu i na kraju sasvim zasluženo upisao nova tri boda.

"U ovoj velikoj pobjedi Krupe učestvovalo je svih 18 igrača i ja im ovom prilikom čestitam. Mi smo znali da, ako budemo igrali odgovorno i disciplinovano, možemo da odgovorimo kvaliteti Slobode. Moji igrači su danas bili motivisani, dok je kolega Musemić vjerovatno imao problem motivacije. Naš uspjeh je još veći, ako uzmemo u obzir cinjenicu da smo u prvih jedanaest imali osam igrača ispod 21 godine. U samoj pripremi smo maksimano rasteretili te momke i rekli smo da danas igramo za dušu, za praznik i ovu predivnu publiku koje je sve više i koja nam sve više vjeruje. Budemo li nastavili sa ovakvim igrama, mislim da ćemo doći do našeg cilja, a to je opstanak u Premijer ligi BiH", izjavio je nakon meča trener Krupe Slobodan Starčević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučani nakon sedam odigranih kola imaju 11 bodova i nalaze se na 3. mjestu tabele Premijer lige BiH, dok je Sloboda i dalje druga sa 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi