Popović: Želim se izboriti za standardno mjesto u Čeliku

Mediteranski reprezentativac BiH

Popović: Želim se izboriti za standardno mjesto u Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon osam dana treniranja po dva puta dnevno, dobili su slobodno do ponedjeljka, kada će nastaviti sa prvom fazom priprema koja je planirana do 6. jula, a onda odlazak na Zlatibor.

Trener Čelika jučer se vratio sa mediteranskih igrara iz Turske, zajedno sa mladim Marinom Popovićem koji je po riječima Vlade Jagodića potpuno opravdao poziv i zaslužuje sve pohvale za svoje igre.

Za SportSport.ba Popović je govorio je o nastupu u Turskoj, te očekivanjima u dresu Čelika u narednoj sezoni.

"Jučer smo se vratili iz Turske svi umorni jer smo imali strašan tempo odigravanja utakmica. Odigrati pet utakmica u šest dana na temperaturama od 40. stepeni je stvarno naporno za svakog igrača. Osvojili smo na kraju peto mjesto, ali siguran sam kao što se i svi slažu da smo mogli bolje, ali na kraju smo pokazali pobjedama protiv Italije i Makedonije da imamo kvalitet. Kada su u pitanju moji nastupi ja sam zadovoljan, selektor mi je pružio priliku u svim utakmicama, a posljednje tri sam odigrao 90. minuta", kaže 18-godišnji Popović.

Nedavno je potpisao profesionalni ugovor s Čelikom na četiri godine

"Nakon što sam u prošloj sezoni na poziv trenera Vlade Jagodić trenirao sa prvim timom, uslijedio je i debi za seniorsku ekipu ,te prvi gol protiv Zvijezde koji će mi ostati do kraja života u sjećanju. Jednostavno moj život se iz temelja promijenio, a potpisivanje profesionalnog ugovora sa Čelikom je ostvarenje dječačkog sna. Na ovome naravno neću stati, nego ću raditi još više i maksimalno se truditi da se u narednoj sezoni izborim za standardno mjesto u ekipi", nada se mladi ofanzivac kluba s Bilinog polja.

Zeničani naredne sezone imaju velike ambicije u Premijer ligi

"Dobro ćemo se spremiti i dočekati prvenstvo potpuno spremni i ozbiljno ući u sezonu, a budući da prve dvije utakmice igramo kod kuće moramo biti na visokom nivou kako bi dobro startali i osvojili maksimalan broj bodova jer svaki početak je bitan za nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i uz pomoć naših navijača za koje ne sumnjam da će nas i naredne sezone nositi ostvariti visok plasman i plasirati se u Evropu što ovaj klub, grad i publika po svemu zaslužuje", završio je razgovor za SportSport.ba mladi ofanzivac i velika nada Čelika, te potencijalni mladi reprezentativac BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.