Pozitivna slika s bh. terena: Stadioni puni navijača

Povratak publike na stadione

Pozitivna slika s bh. terena: Stadioni puni navijača

M. Šljivak

Sjajne utakmice donijelo je prvo kolo proljetnog dijela sezone u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U 19. kolu igrano je nekoliko jako zanimljivih utakmica, a raduje činjenica da je posjeta na stadionima donijela jednu novu sliku s bh. terena.

Stadioni širom BiH su bili ispunjeni. Osim na meču Rudara i Drine, gdje zbog kazne nije bilo navijača, ostali tereni se mogu pohvaliti jako dobrom posjetom i po zvaničnoj statistici na sedam utakmica bilo je prisutno 24.910 gledatelja.

Najviše gledatelja bilo je na Grbavici. Derbi između Željezničara i Širokog Brijega (2:0), gledalo je 10.000 gledatelja, te je Dolina ćupova u 19. kolu Premijer lige imala najveću posjetu.

Sjajan meč viđen je i u Mostaru. Zrinjski i Sarajevo odigrali su meč bez pobjednika (2:2), ali je publika opravdala očekivanja, te je ovom susretu prisustvovalo 6.000 navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč u Banjoj Luci između Borca i Slobode nije donio naročito lijep fudbal, ali su zato tribine bile poprilično ispunjena. Ovaj meč je gledalo 4.500 gledatelja, a i ostali tereni su privukli dobar broj navijača.

Utakmica broj gledatelja
Željezničar - Široki 10.000
Zrinjski - Sarajevo 6.000
Borac - Sloboda 4.500
Slavija - Olimpic 1.700
Čelik - Travnik  1.000
Vitez - Velež 1.000
Radnik - Mladost 710
Rudar - Drina  0
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi