Priluk pregazio Mladost, Prokosovići slavili u Kalesiji

Druga liga Sjever, 15. kolo:

Priluk pregazio Mladost, Prokosovići slavili u Kalesiji

M. Šljivak

Pet susreta 15. kola Druge lige Sjever odigrano je danas, a najuvjerljiva je bila ekipa Priluka koja je slavila na gostavanju u Puračiću kod Mladosti (5:1).

Gosti su do vodstva stigli u finišu prvog poluvremena kada je Kitić zatresao mrežu domaćeg tima za prednost Priluka na poluvremenu od 1:0. 

Domaći su u 57. minuti susreta izjednačili preko Barakovića s penala, ali je Kitić samo šest minuta kasnije također iskoristio penal, te je ponovo doveo svoj tim u vodstvo od 2:1.

Do kraja susreta Priluk postiže još tri gola. Prvo je Meris Mešanović pogodio za 3:1, da bi zatim Almir Mešanović i Kamberović postavili konačnih 5:1.

Prokosovići su kao gosti slavili u Kalesiji s 3:1 protiv Bosne, te su se ovom pobjedom izjednačili na vrhu s ekipom Mladosti iz Malešića.

Bosna je pogotkom Mirela Ibrahimovića u 42. minuti povela s 1:0, ali su gosti u nastavku stigli do preokreta i pobjede. Bjelić je u 59. minuti pogodio za 1:1, a zatim su Memić i Musić pogađali za pobjedu Prokosovića od 3:1.

Vodeći tim nakon prvog dijela sezone je Mladost iz Malešića. Ovaj tim je u posljednjem kolu remizirao u Lipnici kod Radnika (2:2). 

Povela je Mladost nakon tri minute preko Hadžića, da bi domaći nakon samo minut igre u drugom poluvremenu izjednačili pogotkom Kovačevića. 

Novu prednost za Mladost donosi Šako u 69. minuti, ali Radniku je bod donio Hasanović samo šest minuta kasnije za konačan rezultat od 2:2.

Mramor je pogotkom Klimentića iz šeste minute savladao Odžak s 1:0, dok je Ingram na domaćem terenu savladao Slaven iz Živinica s 2:1.

Druga liga Sjever, 15. kolo:

Ingram - Slaven 2:1 (Šiljić 44', 84' / Zulfić 54')
Radnik - Mladost 2:2 (Kovačević 46', Hasanović 75' / Hadžić 3', Šako 69')
Bosna (K) - Prokosovići 1:3 (Ibrahimović 42' / Bjelić 59', Memić 76', Musić 84')
Mramor - Odžak 1:0 (Klimentić 6')
Mladost (P) - Priluk 1:5 (Baraković 57'p/ Kitić 45', 63'p, M. Mešanović 65', A.Mešanović 79', Kamberović 90+1')

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Nedjelja:

Rudar - Dizdaruša
Posavina - Sloga (T)
Bosna (M) - Sloga (S.H)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.