Radnik osigurao licencu za UEFA takmičenja
Foto: SportSport.ba

Bijeljinski tim bez dugova

Radnik osigurao licencu za UEFA takmičenja

Kraj marta je datum u kome svi članovi Premijer lige Administraciji za licenciranje FSBIH dostavljaju dokaze o ispunjenim sportskim, infrastrukturnim, administrativnim, statusnim i finansijskim kriterijumima.

Zahvaljujući odgovornom poslovanju i visokom stepenu posvećenosti obavezama od predsjednika do ekonoma zaposlenog u klubu, FK Radnik sa zadovoljstvom je obavijestio javnost da je među prvima uspio ispuniti sve navedene kriterijume koji su potrebni za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi, ali i u UEFA takmičenjima.

Najveći broj klubova u BiH najveće probleme ima sa ispunjavanjem finansijskih obaveza prema drugim klubovima, igračima i stručnom osoblju zaposlenom u klubu, jer u slučaju postojanja duga prema njima na dan 31.12.2016. godine klub ne može dobiti licencu za takmičenje. Ovo na Gradskom stadionu nije slučaj, jer je od FSBIH ovlašćena revizorska kuća utvrdila da Radnik po ovom osnovu nema dugovanja!

Iz kluba su istaknuli činjenicu da je UEFA početkom godine prekinula svoj monitoring nad Radnikom kao učesnikom evropskih takmičenja, jer se tokom šestomjesečnog praćenja rada uvjerila u visok kvalitet i transparentnost poslovanja. Sada još ostaje da se izabranici Nebojše Miloševića na terenu izbore za nastup u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju, neophodno je naglasiti da Radniku i Bijeljini ostaje da se riješi pitanje reflektora na Gradskom stadionu, bez kojih neće biti moguće zadovoljiti infrastrukturne kriterijume za dobijanje licence za takmičenje u sezoni 2018/19 i na čijoj izgradnji je već sada potrebno ozbiljno raditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi