Rasipni Dominković potpisivao šta je stigao
Iljo Dominković

Do kad ovako

Rasipni Dominković potpisivao šta je stigao

Član Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Iljo dominković potpisao je oba ugovora o tv-pravima, te tako po ko zna koji put doveo savez na stub srama, a ovog puta možda i pred stečaj.

Osim toga, rasipanju novca sklon Dominković odlučio je za 150.000 KM kupiti prostorije Fudbalskom savezu Republike Srpske u Banja Luci. U tim prostorima FSRS se nalazi danas.

Nije nikakva tajna da je Iljo Dominković, lokal-patriota i navijač reprezentacije Hrvatske iz Orašja, onako priprostog izgleda, uz Muniba Ušanovića glavni "koordinator" za sve mutne poslove u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Ono o čemu se nagađalo, konačno je dobilo svoju potvrdu: Iljo Dominković potpisnik je oba ugovora o tv-pravima sa agencijama Kentaro i SportFive, čime je dugoročno oštetio savez za još uvijek nepoznatu, ali sigurno nemalu svotu novca.

Fudbalski se savez Bosne i Hercegovine nalazi u velikim finansijskim problemima, što i ne treba čuditi s obzirom kakvi ljudi sjede u liderskim foteljama. U javnost je iznijeta činjenica kako je Dominković naredio izdvajanje 300.000 KM za poslovne prostore entitetskih saveza u Banja Luci i Federaciji Bosne i Hercegovine. Ima se, može se.

A, zamislite samo šta su Dominković & co. radili a da se još ne zna?

Da Iljo Dominković ima samo mrvu obraza podnio bi ostavku na mjesto člana Predsjedništva. Međutim, kod Ilje i kolege mu Ušanovića obraz ne igra mnogo. Valjda misle doživotno sjediti u N/FSBiH i uzimati "lopatom".

Za Ušanovića se zna, potvrđeno je sudskom presudom, ali ni to nije bilo dovoljno da se "vječni" Munib konačno ukloni iz saveza, pa ne treba biti lud i očekivati da će ovaj skandal otjerati Ilju iz N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.