Raspucani Željo sve riješio u prvom meču

Goražde nemoćno na Grbavici

Raspucani Željo sve riješio u prvom meču

E. Škorić

Željezničar je uvjerljivo savladao Goražde (5:1) u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su prihvatili ulogu favorita, tako se postavil na terenu od početka i došli do pobjede kojom već sada mogu da razmišljaju o rivalu u četvrtfinalu Kupa. Uz dužno poštovanje Goraždu, tim Slavka Petrovića teško da može ispustiti ovu prednost u revanšu.

Na startu su Plavi uspostavili incijativu, a do gola su došli u 15. minuti, kada je Stevo Nikolić pogodio.

Samo pet minuta kasnije, penal za goste nakon što je Nikolića lopta napucala u ruku. Siguran s 11 metara za goste bio je Šuntić. 

Taj pogodak nije pokvario planove domaćima, koji su zaigrali još bolje, pa su već do poluvremena postigli dva pogotka.

U 41. minuti Blagojevićev udarac od Korde završava u mreži Goraždana, a u 43. minuti Lazić zabija za 3:1. Prethodno je Siniša Stevanović oduzeo gostima loptu, dodao do Stevanovića, koji je sjajnim ubačajem pronašao strijelca gola.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Željo je zabio četvrti gol. Bekrić je bio precizan za visokih 4:1, a potom je Bekrić dobru šansu propustio u 66. minuti, kada je s 11 metara loptu prebacio preko gostujućeg gola.

Do kraja utakmice Željo je vodio glavnu riječ na terenu, dok gosti nisu ništa napravili. U 74. minuti rezervista Žerić je trasirao Željin put u četvrtfinale Kupa. 

Željezničar - Goražde 5:1 (Nikolić 15, Blagojević 41, Lazić 43, Bekrić 46, Žerić 74/ Šuntić 20 - penal)

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Boccacini, Jahić, Bekrić, Blagojević, Stanić, Šećerović, Nikolić, Stevanović M., Lazić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Goražde: Čulov, Hiroš, Korda, Dučić, Kurtović, Čurić, Adžem, Šuntić, Mirković, Rovčanin, Čakar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi