Zeničani oslabljeni žele prvu pobjedu

"Rudar je naš trenutak istine, interesuje nas samo pobjeda"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika na Bilinom polju u okviru šestog kola Premijer lige BiH dočekuju prijedorski Rudar. Zeničani jiš ne znaju za pobjedu u prvenstvu i sutra po riječima trenera Vlade Jagodića i veznjaka Nikole Simića imperativ je pobjeda.

Vlado Jagodić je ekipu ozbiljno pripremio za sutrašnji duel, jer je dobro upoznat sa kvalitetima ekipe Rudara i njihovog trenera Slobodana Starčevića, koji mu je bio pomoćnik u Borcu iz Banja Luke kada je ovaj klub bio prvak države.

 "Sutrašnja utakmica je više od igre, ali naravno da želimo ostvariti pobjedu na sportski način, zato ćemo goste ugostiti fino i na kraju nadam se napustiti travnjak uzdignute glave. Neću reći da Rudar ovdje nema šta tražiti, ali smatram da je došao trenutak da ostvarimo prvu pobjedu.Trebamo biti svjesni da u Zenicu svi dolaze maksimalno motivisani jer na našem stadionu imaju odlične uslove, evo čitam po novinama i izjave tipe: "Ako nećemo u Zenici uzeti bod ili pobijediti gdje ćemo",  to sebi ne smijemo dozvoliti i zato očekujem od svojih igrača da će sutra biti pravi, da će biti na nivou i pobijediti. U Rudaru se sve kreće oko Mikića, mi to znamo i bit ćemo koncentrisani. Rudar je naš trenutak istine i interesuje nas samo pobjeda", uvjeren je Jagodić.

 Zbog povreda u konkurenciji neće biti pet igrača od kojih su neki standardni prvotimci

 "Sutra ne mogu računati na Nestorovića, Ribića, Burekovića, Mešanovića i Lakičevića i imam dodatne glavobolje kada je u pitanju sastav. Oba lijeva beka su povrijeđena i sutra će vjerovatno na toj poziciji zaigrati Emir Jusić. Od prve minute u ekipi će biti juniorski reprezentativac Renato Gojković, te dvojica mladih igrača Vladimir Grahovac i Namir Alispahić koji su se svojim radom nametnuli", kazao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Za kraj se trener kluba s Bilinog polja dotakao i navijača Čelika

 "Za razliku od drugih navijača koji ganjaju i napadaju igrače zbog neuspjeha, prijete im, skidaju kapitenske trake,  naši su navijači dostojanstveno podnijeli ove naše rezultate i pokazali da su najbolji. Hvala im na podršci i pozivam ih da nam sutra pomognu da pobijedimo Rudar, a onda u prvenstvenoj pauzi ispravimo određene greške i u nastavak sezone uđemo bolji. Ja i dalje tvrdim i vjerujem da ova ekipa ima kvalitet", poručio je Vlado Jagodić

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.