Rudar poražen od BSK-a

Prijateljski meč

Rudar poražen od BSK-a

D. Vejo

Fudbaleri Rudara iz Prijedora poraženi su u trećoj pripremnoj utakmici od ekipe banjalučkog BSK-a rezultatom 2:0 (1:0).

Ovaj meč odigran je u Krupi na Vrbasu, s obzirom da se ovaj premijerligaš za nastavak najelitnijeg takmičenja u BiH sprema u Makedoniji.

Banjalučani su dobro otvorili susret. Na prvi pogodak čekalo se sve do 19. minuta, kada golmana Rudara uspješno matira Radivoj Jović, koji BSK-u donosi vodstvo od 1:0, a ispostavit će se da postavlja rezultat prvih 45 minuta.

Nakon odmora, bolje su zaigrali Prijedorčani. Konstanto su kružili oko gola protivnika, uputili nekoliko šuteva, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Draško Lolić je u 51. minuti susreta ciljao gornji desni ugao golmana BSK-a, ali je on uspješno intervenisao i loptu izbacio u aut.

Domaćin na ovom meču svoju priliku čekao je iz kontre. To se dogodilo u 83. minuti utakmice kada Stefan Dujaković iskorištava neopreznost odbrane Rudara i tako postavlja konačnih 2:0. 

Ovo je treća uzastopna utakmica Rudara bez pobjede u pripremnom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti