S radom počeo i ŽFK Emina

S radom počeo i ŽFK Emina

M. Maksimović

Pripreme za proljetni dio sezone danas je započeo i ŽFK Emina iz Mostara, lider na tabeli Druge lige i klub koji je jednom nogom već u Prvoj ligi. Treneru Ziji Tojagi odazvalo se 20 igračica. 

Među njima su bile i nove igračice Irena Bjelica iz Crne Gore koja je dosad nastupala za Iskru iz Bugojna, Jelena Gvozderac iz Banja Luke, Sara Kreča iz Novog grada, te pojačanja iz ŽNK Mostar Hana Gutošić, Majla Čevra i Ilvana Begović.

Novost je da Emina u budućnosti neće trenirati i mečeve igrati na stadionu u Bijelom Polju, već na nedavno završenom pomoćnom terenu Veležovog stadiona u Vrapčićima.

“Pred nama je dosta posla, iako smo posao u prvenstvu praktično već završili. Tu je Kup u kojemu želimo do finala. Treninzi će se osim u Vrapčićima odvijati i u teretani, a trenirat ćemo gotovo svakog dana“, izjavio je Zijo Tojaga.

Emina je nedavno potpisala sporazum o saradnji s FK Velež, a u budućnosti će kada za to dođe vrijeme doći i do fuzije klubova. Sporazum su postigli predsjednici klubova Sevda Tojaga i Šemsudin Hasić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi