Postigao gol po ulasku u igru

Salčinović: Pobjedu nad Širokim potvrditi protiv Rudara

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika savladali su Široki Brijeg rezultatom 2:1, te s tri boda ostali u vrhu Premijer lige.

Igrači trenera Borisa Pavića odlično su taktički odradili posao protiv protivnika, koji je u većem dijelu utakmice imao posjed lopte. Ipak crno-crveni su iskoristili rupe i greške u odbrani kluba s Pecare, te zasluženo osvojili tri boda.

Ključni trenutak utakmice desio se u 83.minuti utakmice, Fenan Salčinović zamijenio je Vernesa Selimovića, te već u prvom kontaktu sa loptom nakon sjajne asistencije Karića, postigao je drugi pogodak za vodstvo 2:0, te je tada bilo jasno da će bodovi ostati na Bilinom polju.

Nakon utakmice, ofanzivni veznjak crno-crveni podijelio je svoje impresije nakon pobjede.

"Prije svega hvala dragom Allahu, svojim doktorima Senadu Maksiću i Albinu Mašiću koji su me vratili na teren nakon teške povrede. Što se tiče utakmice, igrali smo protiv jakog i atraktivnog protivnika koji igra napadački nogomet, ali mi smo nastavili dobru tradiciju na domaćem terenu i niko od mene nije sretniji, jer sam postigao taj odlučujući pogodak", presretan je 28-godišnji veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo Čelik ponovo igra na Bilinom polju.

"Dočekujemo Rudar u Zenici i moramo ova tri boda protiv Širokog Brijega potvrditi i protiv Rudara, te ostati u vrhu tabele. Sigurno da u narednim utakmicama očekujem i više minutaže, teška povreda je ostavila traga, treba i snage, ali ide to svojim tokom, te se nadam da će iz utakmice u utakmicu to biti sve bolje", kazao je za SportSport.ba Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.