Šampion ponovo najgledaniji

Očajna posjeta u Premijer ligi BiH

Šampion ponovo najgledaniji

M. Šljivak

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a posjeta na stadionima u našoj zemlji je bila zaista očajna.

Na sedam stadiona, ako izuzmemo meč Rudara i Slobode u Prijedoru, gdje zbog kazne gledalaca nije bilo, utakmice je posmatralo skromnih 5050 gledalaca.

Ponovo je najveću posjetu imao aktuelni bh. šampion FK Sarajevo. Međutim, ni na Koševu nije bilo bajno, pa je utakmicu Bordo tima protiv Travnika pratilo 1500 gledalaca.

Preko 1000 gledalaca bilo je još samo u Bijeljini. Meč Radnika i Željezničara je posmatralo 1200 ljubitelja fudbala, dok je na ostalim stadionima posjeta bila daleko manja.

Po 600 gledalaca pratilo je utakmice Vitez - Široki i Borac - Mladost, njih 500 se okupilo u Mostaru na meču Zrinjskog i Drine, dok je 100 gledalaca manje bilo u Lukavici u susretu između Slavije i Mladosti.

Najslabija posjeta bila je u Zenici. Pobjedu Čelika nad Olimpicom pratilo je svega 250 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Iako u našoj zemlji temperatura posljednjih dana prava zimska, ovako slab odziv gledalaca je svakako zabrinjavajući.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

grad utakmica broj gledalaca
Vitez Vitez - Široki 600
Bijeljina Radnik - Željezničar 1200
Banja Luka Borac - Velež 600
Lukavica Slavija - Mladost 400
Prijedor Rudar - Sloboda 0
Zenica Čelik - Olimpic 250
Mostar Zrinjski - Drina 500
Sarajevo Sarajevo - Travnik 1500

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.