Saša Kajkut nije uspio ostati u Južnoj Koreji

Propao angažman u dva kluba

Saša Kajkut nije uspio ostati u Južnoj Koreji

D. Kurbegović

Kako je završena polusezona u Premijer ligi tako su i mnogi igrači dali se u potragu za inostranim angažmanom u želji da obezbjede svoju egzistenciju. Koliko je naša liga na niskim granama i lošem glasu u Europi i Svijetu dovoljno govori slučaj igrača Čelika Saše Kajkuta.

Najbolji igrač Premijer lige BiH za prošlu godinu i strijelac šest golova u prvom dijelu sezone za zenički Čelik već dvije sedmice nalazi se u Južnoj Koreji, gdje pokušava da ostvari transfer u jednom od tamošnjih klubova.

Kajkut je početkom ovog mjeseca preko jedne menadžerske agencije iz Austrije otišao na probu u Seongnam klub koji je prošlu sezonu u ovoj zemlji završio na osmoj poziciji, rukovodstvo ovog kluba nije bilo zadovoljno igrama bivšeg igrača Hajduka Ivana Vukovića, pa su željeli da isprobaju 29-godišnjeg igrača Čelika na treninzima. Saša Kajkut se pojavio na treninzima ovog kluba zajedno s još jednim igračem iz Premijer lige BiH, riječ je o stoperu Zvijezde iz Gradačca Jasminu Bogdanoviću, koji se samo nakon nekoliko dana i par treninga vratio u BiH.

Kajkut je na treninzima bio jedan od najboljih i najistaknutijih igrača, ali to nije bilo dovoljno čelnicima kluba da mu ponude ugovor, međutim na treninzima su ga primjetili čelnici drugog kluba pod nazivom Busan, te je Banjalučanin otišao u drugi grad kako bi pokušao zadovoljiti čelnike kluba koji je prošlu sezonu završio na sedmoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira na to što je bio jedan od najboljih na terenu, te je u test utakmici postigao i dva gola u pobjedi njegove ekipe rezultatom 4:2, Kajkut nije ostao u Busanu, jer čelnici kluba ne poznaju Premijer ligu i nemaju dobro mišljenje o nogometu u našoj zemlji, a ne žele ni da plate obeštećenje Čeliku budući da pomenuti igrač sa Zeničanima ima ugovor do ljeta naredne godine.

Nažalost Saša Kajkut neće nastaviti karijeru u Južnoj Koreji, a na veliku radost navijača Čelika čiji je igrač ljubimac, ovaj rasni strijelac bi se trebao pojaviti 15. januara u Zenici, kada je šef stručnog štaba Nizah Hukić zakazao prozivku igrača Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.