Sead Hajrović smiruje strasti: Najbitnije je poštovanje

"Bez obzira na sve Izet je moj brat"

Sead Hajrović smiruje strasti: Najbitnije je poštovanje

A. Haznadarević

Iako još uvijek nije upisao prvi službeni nastup za Bosnu i Hercegovinu, Sead Hajrović se izjasnio da želi nositi samo nacionalni dres domovine. Ipak, njegov brat Izet je krenuo drugim putem.

Naime, Izet se odlučio odazvati selektoru Švicarske Ottmaru Hitzfeldu, što je izazvalo veliko razočarenje kod bh. javnosti, ali i samih reprezentativaca na čelu sa najvećom zvijezom Edinom Džekom.

 

Navodno je Izet Hajrović odgovorio Džeki, poručivši mu da ga ne bi bilo nigdje da se Zlatan Ibrahimović umjesto Švedske odlučio za BiH, da bi kasnije vjerodostojnost ove izjave bila dovedena u pitanje, budući da Švicarci pokušavaju stvoriti što negativniju klimu oko braće Hajrović, kako bi na kraju sebi osigurali i mlađeg Seada.

 

Ipak, Džeko je putem svoje službene internet stranice odgovorio na navodnu izjavu Izeta Hajrovića, a na kraju je morao 'intervenisati' i mladi Sead Hajrović, te pozvati obje strane ali i kompletnu javnost na smirivanje strasti:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Bez obzira na sve Izet je moj brat, i mislim da je najbitnije u fudbalu međusobno poštovanje i sportski duh.  Bosna i Hercegovina ili Švicarska, sretno svima!", poručio je mladi igrač Arsenala Sead Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti