Sezona u Premijer ligi počela nulom Radnika i Krupe

Bez golova u Krupi

Sezona u Premijer ligi počela nulom Radnika i Krupe

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika i Krupe remizirali su (0:0) u susretu koji je otvorio novu sezonu Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme donosi nešto bolju igru Radnika. S obzirom na to da je temperatura bila veoma visoka, viđen je dobar meč, a prvu izglednu šansu za domaće propušta Okić čiji udarac odlazi pored gola.

Krupa je imala jedan pokušaj u prvom dijelu. Vukotić je prijetio nakon dobrog skoka, ali odbrana domaćeg tima otklanja opasnost.

Veliku šansu Radnik je propustio u 42. minuti. Okić je pobjegao odbrani gostiju, šutirao je s 20 metara, a lopta odlazi tik pored stative.

Nastavak nije ponudio naročito lijep fudbal. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora sa povremenim, lošim pokušajima prema protivničkom golu.

Vrućina je učinila svoje, ali je na kraju Krupa mogla da dođe do vodstva. Igrala se 77. minuta kada Lučić krajnjim naporom brani udarac Ljubenovića.

Do kraja Krupa još jednom prijeti preko istog igrača, Radnik s druge strane također imala jedan pokušaj, ali do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 0:0.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Radnik - Krupa 0:0

Radnik: Lučić, Radović, Franić, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Gliđić, Đurić, Okić, Šerbečić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Miutinović, Palić, Vukotić, Dabić, Aleksić, Milanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi