Utakmica visokog rizika

Šiljak dao upute navijačima

T. Hebib

Direktor Fudbalskog kluba Željezničar, Mirsad Šiljak, na press konferenciji davao je upute navijačima pri dolasku na vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, koji se igra sutra u 15:30 sati na Grbavici.

"Utakmica počinje u 15 sati i 30 minuta. Stadion za gledaoce se otvara u 13 sati i 30 minuta", rekao je Šiljak, te se obratio navijačima:

"Ovom prilikom bih zamolio sve navijače i goste da dođu što ranije. Organizacija utakmice je od strane policije proglašena utakmicom visokog rizika".

"Bit će ograničena kretanja. Navijači Željezničara dolazit će iz pravca Hrasnog. Ulica Hercegovačka koja vodi prema tribini jug bit će zatvorena, tako da će navijači Željezničara ulaziti kroz ulaze koje vode ka zapadnoj tribini", istakao je Šiljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Navijači Sarajeva dolaze sa Vrbanja mosta. Njima su predviđeni ulazi na sjevernu tribinu. Tri ulaza - svjeveroistok", rekao je Šiljak, te još jednom zamolio da se izbjegnu gužve.

"Još jednom bih zamolio sve da ne čekaju zadnji trenutak kako bi se izbjegle velike gužve".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.