Širokom uvjerljiv prolaz

Kup Bosne i Hercegovine

Širokom uvjerljiv prolaz

Široki Brijeg jučer je sa Kozarom igrao utakmicu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine u Gradišci te uvjerljivo pobjedio sa 4:0 i prošao u osminu finala.

Široki je nastavio sa dobrim igrama, nakon velike pobjede protiv Modriče u Premijer ligi sa 4:2 , ponovno su napadači bili raspoloženi. Široki je odmah krenuo na gol domaćina pa je polovicom prvog poluvremena, u 28. minuti i poveo. Odlično je pucao kapetan Šilić sa 25 metara iz slobodnog udarca, te pospremio loptu u mrežu. Nedugo nakon toga, Mišić fino prima loptu na vrhu šesnaesterca, te pogađa lijevi kut domaćeg vratara za 2:0.

Tada se Široki povlači u obranu čuvajući prednost. Domaći su također imali nekoliko prilika ali nije bilo koncentracije na kraju pa nisu uspijeli zatresti mrežu Marića.

Pred kraj susreta gosti riješavaju utakmicu. Prvo je nakon prodora Križanovića gol postigao mladi Glavina za 3:0, a kasnije i asistirao Ivankoviću za 4:0.

Širokog nakon Kozare očekuje derbi susret na Pecari protiv Veleža. Utakmica se igra u subotu 19.09.u 16 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.