Mladost slavi veliku pobjedu

Šišić: Željezničar nas je podcijenio i to smo iskoristili

D. Kurbegović

Mladost iz Kaknja upisala je historijsku prvu pobjedu u Premijer ligi. Izabranici Ibre Rahimića na Kamberovića polju u Zenici savladali su favorizovani Željezničar 2:1 i pokazali da će biti veoma nezgodan protivnik za najjače klubove u našoj zemlji.

Jedan od najboljih pojedinaca utakmice bio je i 25-godišnji veznjak Aldin Šišić. Motor veznog reda Mladosti, dao je i posljednji atom snage za pobjedu svoje ekipe, a nakon utakmice u razgovoru za SportSport.ba govorio je o utakmici, te narednim susretima nakon reprezentativne pauze.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Željezničar nas je podcijenio malo više i to im se odbilo o glavu. Mi smo iz svoje prve dvije šanse zabili dva gola, Željezničar je nakon greške naše došao do gola i na kraju naš golman nas je spasio i odbranio nekoliko sjajnih udaraca. Rizikovali smo danas, izašli smo visoko, njihovi stoperi su nam davali lopte i mislim da smo osvojili vrijedna tri boda", kaže Šišić.

Slijede dva teška gostovanja Veležu i Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velež je u teškoj situaciji i pokušat će se vaditi protiv nas, Široki Brijeg svake godine u vrhu je imaju sjajnu ekipu, mi se nikoga ne bojimo, imamo jedan poraz samo i to u prvom kolu što dovoljno govori da imamo kvalitet. Nakon dva gostovanja, trebali bi i konačno zaigrati na svome stadionu u Kaknju, da smo igrali od početka na svome stadionu imali bi nekoliko bodova više, iako i u Zenici imamo sjajnu podršku. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu pa vidjet ćemo šta će biti u naredna tri kola protiv Veleža, Širokog i Slobode", kazao je za SportSport.ba Aldin Šišić, bivši veznjak Čelika, Slobode, Veleža i Viteza.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti