Skupština FSRS usvojila novi statut

Skupština FS RS

Skupština FSRS usvojila novi statut

A. Beganović
Teme:

Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske usvojila je novi prečišćeni statut koji je usklađen sa istim aktom na nivou FS BiH, a po nalogu FIFA i UEFA. Na taj način su svoju obavezu u ovom entitetu u potpunosti ispunili mnogo prije zadatog roka.

Za statut je glasao 41 delegat, a pet ih je bilo suzdržano, dok je devet delegata opravdano odsustvovalo. Suzdržani su bili degelati iz Banjaluke, jer su oni rekli da su se mnogo prije izjasnili da neće glasati za izmjenu statuta, ali pošto u međuvremenu nisu sazivali Skupštinu svog područja odlučili su da budu suzdržani.

„Delegati su bili svjesni činjenice da glasaju za dobrobit fudbala u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ovo je još jedan korak ka konsolidaciji stanja u ovom sportu, a Fudbalski savez Republike Srpske će uvijek biti otvoren za razgovore i uspostavljanje legalnih i legitimnih organa u samom FS BiH“,  rekao je predsjednik FSRS Mile Kovačević.

Posao u RS ovim usvajanjem nije završen, jer sad svoje statute moraju da usklade u svih sedam područnih saveza u RS.

„U narednih nekoliko dana ćemo okupiti predstavnike svih sedam područnih saveza i naložićemo im da i njihove skupštine do kraja ove godine usvoje ovaj novi prečišćeni statut. Na taj način ćemo mi mnogo prije kraja ovog roka završiti sav posao kad se radi o statutu“, rekao je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.