Slišković: Svi imaju motiv da zaustave Zrinjski

Trener Zrinjskog pred Borac

Slišković: Svi imaju motiv da zaustave Zrinjski

S. Mlaćo

Lider na tabeli Premijer lige BiH mostarski Zrinjski u subotu će na svom stadionu ugostiti Borac iz Banja Luke.

Plemići žele nastaviti sa dobrim igrama ove sezone, ali svjesni su da Borac nije ekipa za potcijeniti. Na današnjoj press konferenciju medijima se obratio šef struke Zrinjskog Blaž Slišković.

"Ulazimo u dio ciklusa od 3-4 veoma značajne i teške utakmice za nas. Borac neće biti lagan proivnik, a nakon toga dolazi Sarajevo, te idemo Širokom Brijegu. Mislim da u ove utakmice možemo ući sa dozom mirnoće jer imamo prednost od tih osam bodova i nadam se nećemo ostati uspavani. Pripremali smo se, raspoloženje je na visokom nivou, ali nažalost na mini pripremama nismo imali cjelokupan igrački kadar. Sa Barićem smo se razišli na obostrano zadovoljstvo, a loša informacija je povreda Jovića koji će biti odsutan dva do dva i pol mjeseca. Galić će biti tu za mjesec ili mjesec i pol dana, te su to mali problemi, ali mislim da ovi koji su tu mogu ispuniti sva očekivanja i kvalitetno zamijeniti ove koji su praktično bili standardni" kazao je Slikšković, te dodao.

"Borac je sjajno startao, ali u zadnje vrijeme nemaju tih rezultata. Ipak, to nas ne smiju opustiti jer će svi imati motiv da zaustave Zrinjskim na dobrom putu prema prvom mjestu. Svak će reći zašto to ne bismo bili mi i Borac će doći da nas pokuša iznenaditi, ali moramo biti spremni na sve. Ipak, mislim da do većeg iznenađenja neće doći, ali u sportu je sve moguće. Nema više u ovoj ligi iznenađenja, svako može dobiti svakoga", jasan je popularni Baka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prije sedam dana priključio nam se Karačić kojeg sam ja trenirao kratko u Širokom Brijegu i on nam je bio da ne kažem na probi, nego da vidim koliko je fizički spreman. Nažalost, desilo se ono što smo najmanje očekivalo, a to je da se povrijedio. Sve usljed nespremnosti, jer nije trenirao a ovdje je došao i odradio je jakih 4-5 treninga. Doktori su mišljenja da je to razlog jer nije spreman za najveće napore, a preko njega smo mogli zakrpiti rupu na desnu stranu. Vidjet ćemo da li ćemo ekspermentirati sa Ćavarom na desnoj strani, dok bi Barišić na stopera. Razmislit ću o tome te odluku donijeti pred samu utakmicu, a moramo pogledati i njihov sastav. Kukanja nema, imamo šta imamo i sa tim igračima idemo do kraja", govori Slišković koji se dotakao i nogometaša iz Sjeverne Koreje Hyon Uk Sou.

"Radi se o igraču koji sigurno može imati i poboljšanje, a ne treba zaboraviti da je on i reprezentativac svoje zemlje. Bit će normalno uključen u kadar, već na ovoj utakmici protiv Borca vidjet ćemo da li će startati ili ne, ali u ovom trenutku teško", dodao je popularni Baka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi