Spahić najbolji stoper Evrope u 2015. godini

Istraživanje CIES-a

Spahić najbolji stoper Evrope u 2015. godini

Odlične partije Emira Spahića u dresu njemačkog Bayer Leverkusena nisu prošle nezapaženo od  strane Međunarodnog centra za sportsko istraživanje (CIES).

CIES je uradio analizu evropskih igrača u 2015. godini, te na svim pozicijama poredao one koji su od 1. januara tekuće godine pružali najbolje partije. 

Bosanskohercegovački reprezentativac, prema CIES-u, trenutno je najbolji odbrambeni fudbaler u 2015. godini, a slijede ga Martin Demichelis (Manchester City), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Chris Smalling (Manchester United) i Thiago Silva (PSG). 

Kada su u pitanju napadači, Lionel Messi (Barcelona) je ispred Arjena Robbena (Bayern), Bas Dosta (Wolfsburg), Luisa Suareza (Barcelona) i Diega Coste (Chelsea), dok u veznom redu caruju Paul Pogba (Juventus), Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Lucas Biglia (Lazio), Ilkaj Gundogan (Borussia Dortmund) i Fernandinho (Manchester City).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.