Spahić: U Warszawu idemo po bodove
Spahić proslavlja pobjedu protiv Cracovie

Bivši igrač Želje debitovao za Slask

Spahić: U Warszawu idemo po bodove

Amir Spahić, nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara, koji je nosio i dres ruskog Torpeda, uspješno je debitovao za poljski Slask Wroclav. U prvom kolu poljskog šampionata Slask je sa 2:0 savladao Cracoviu, a naš internacionalac bio je jedan od boljih igrača na terenu.

„Bio sam među najbolje ocijenjenim igračima u poljskim medijima. Čudno im je da nisam imao treme, obzirom da mi je ovo bila prva službena utakmica. Drago mi je što je sve ispalo dobro i jedva čekam nove izazove“, kaže Spahić u razgovoru za SportSport.ba, koji je nekoliko sekundi prije posljednjeg sudijskog zvižduka sa terena iznesen na nosilima:

„Na sreću, nije riječ o povredi. Dobio sam udarac u koljeno, a obzirom da se igrao 93. minut sudija je odmah nakon toga odsvirao kraj. Dugo vremena sam zbog povreda bio van terena, a sada sam konačno maksimalno spreman i željan novih izazova.“

Naš internacionalac protiv Cracovie igrao je na poziciji stopera.

„Trener me je stavio na stopera, mada sam tokom pripremnih utakmica igrao i na poziciji lijevog beka. Ta pozicija mi je i prirodnija obzirom da sam i u Želji igrao uz aut liniju. Međutim, odlično sam se snašao i u novoj roli“, ističe Spahić, koji najavljuje da će Slask i na gostovanja u Warszawi jurišati na tri boda:

„Cilj nam je da protiv Polonie ostanemo ne poraženi. Jurišaćemo na tri boda, mada bi bilo zadovoljni i bodom. U trećem kolu nam dolazi Jagiellonia, protiv kojeg ne bi smo trebali imati problema, tako da bi se već nakon tri kola mogli učvrstiti u vrhu tabele.“

Slask je sa tribina bodrilo 7. 000 vijernih navijača, koji su prema Spahićevim riječima bili 12. igrač.

„Atmosfera je zaista bila sjajna. Stadion prima oko 12. 000, a već u prvom kolu pozdravilo nas je oko 7.000 ljudi. Ovdje svi žive za fudbal. Na promociji ekipe za novu sezonu okupio se cijeli grad...“, ističe Spahić.

Na tribinama stadiona u Wroclavu bilo je i skauta iz Njemačke, a prema informacijama iz Poljske njihova „meta“ bio i naš internacionalac.

„Čuo sam da su bili skauti iz Bundeslige, ali ne znam ništa konkretno o tome. Ne opterećujem se previše. Želim igrati i ustaliti se u ekipi i u ovom trenutku to mi je najvažnije. Naravno, bila bi mi čast igrati u jednoj od najjačih liga Evrope, u kojoj hara moj prijatelj Edin Džeko“, naglasio je Spahić.

Naš nacionalni tim deficitaran je u zadnjoj liniji, a Spahić bi, nastavili sa odličnim izdanjima mogao biti od koristi i selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću.

„Svakom igraču je san da zaigra za nacionalni tim svoje zemlje, pa tako i meni. Kod Fuada Muzurovića sam bio u širem kadru, ali odlaskom u Rusiju nisam dobio poziv. Naravno, da bi mi to bila čast, ali selektorova je zadnja. Moje je da igram i da se se nametnem na terenu, a bio bi sretan kada bi mogao pomoći i našoj reprezentaciji na putu ka Svjetskom prvenstvu u Južnoafričku Republiku“, iskren je Spahić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.